Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Heinrich Winter: 'De toezichtdemocratie drijft op overspannen verwachtingen'

21 november 2013

De rekenkamer kwam gisteren met een vernietigend rapport over de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit: de fusie is mislukt en levert zeker geen tientallen miljoen euro’s op, zoals het idee was. Ondertussen hebben we het idee dat in Nederland alles in de gaten wordt gehouden door toezichthouders. Maar is dat ook zo? Heinrich Winter, Bijzonder Hoogleraar Toezicht aan de Rijksuniversiteit Groningen, op Radio 1 in KRO's Goedemorgen Nederland.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:33

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...