Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geloof Ja/Nee: Herman Paul op de radio

01 november 2013

We gaan weinig naar de kerk, maar religieus zijn we nog steeds. Ook zien we overal restanten van ons kerkelijke verleden, denk aan de omroepen en feestdagen.

Herman Paul, bijzonder hoogleraar secularisatiestudies aan onze faculteit vertelt in de rubriek 'Hoe?Zo!' van Wetenschap24 over de invloed van ontkerking op onze maatschappij. Wetenschap24 is een website met verdiepingsnieuws waarbij de ontwikkelingen in de wetenschap met een kritische blik gevolgd worden.

Laatst gewijzigd:20 februari 2018 16:52

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vredesambassadeur worden

  Vicki Collinge en Marieke Klijnstra rapporteren over hun bezoek aan de UN Peace Summit for Emerging Leaders in Bangkok, 28-30 november 2018.

 • 23 november 2018

  Lancering Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn

  Op 30 november 2018 wordt het Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd met een symposium over aardbevingen, seksueel welzijn en de dood. Het Centrum...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...