Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Geloof Ja/Nee: Herman Paul op de radio

01 november 2013

We gaan weinig naar de kerk, maar religieus zijn we nog steeds. Ook zien we overal restanten van ons kerkelijke verleden, denk aan de omroepen en feestdagen.

Herman Paul, bijzonder hoogleraar secularisatiestudies aan onze faculteit vertelt in de rubriek 'Hoe?Zo!' van Wetenschap24 over de invloed van ontkerking op onze maatschappij. Wetenschap24 is een website met verdiepingsnieuws waarbij de ontwikkelingen in de wetenschap met een kritische blik gevolgd worden.

Laatst gewijzigd:20 februari 2018 16:52

Meer nieuws

 • 23 oktober 2019

  Ga eens thee drinken met een alien

  Welke gevolgen kan de ontdekking van buitenaards leven hebben voor de mensheid? Met een essay over dat onderwerp heeft Mathilde van Dijk (Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap) de jaarlijkse essaywedstrijd van het NRC en de KHMW gewonnen...

 • 16 oktober 2019

  Winnaars PhD Grants Sustainable Society

  Om jonge onderzoekers te stimuleren aan maatschappelijke uitdagingen te werken, bood RUG's maatschappelijke thema Sustainable Society promovendi de mogelijkheid om hun onderzoeksvoorstel in te leveren voor een Europese of intercontinentale subsidie...

 • 14 oktober 2019

  Star Trek, of Ripley uit Alien?

  Dr. Mathilde van Dijk wint de KHMW/NRC essaywedstrijd over buitenaards leven. Op maandag 14 oktober kreeg ze in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam, de gouden prijsvraagmedaille van de KHMW uitgereikt.