Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bachelor, Master en Research-Master opleidingen Sociologie van de RUG op plaats 1 in Elsevier "De beste studies"

02 oktober 2013


In het Elsevier onderzoek "De beste studies 2013" staat de bacheloropleiding Sociologie van de RUG volgens het studentenoordeel op de eerste plaats (samen met de RU Nijmegen) van 7 universitaire bacheloropleidingen Sociologie in Nederland. Bij de masteropleidingen Sociologie heeft de RUG bij het studentenoordeel een ongedeelde eerste plek van 6 opleidingen. Ook bij de engelstalige research master opleidingen op het gebied van Sociologie en Sociale Wetenschappen staat de "sociology stream" van de facultaire GMW research master "Behavioral and Social Sciences" in het totaaloordeel van studenten op plaats 1.

Meer informatie over het Elsevier onderzoek is te vinden op de website van Elsevier en de website van de RUG.

Laatst gewijzigd:28 juni 2016 12:19

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...