Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

HR congres 'Leiderschap in verandering' bij FEB op 31 oktober | video

02 oktober 2013

De NVP (Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling) organiseert op donderdag 31 oktober het jaarcongres bij en met de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Leiderschap in verandering is de rode draad in het programma met sprekers uit bedrijfsleven en wetenschap. Een van de keynote speakers is FEB vice decaan en hoogleraar Leiderschap Janka Stoker. Het congres richt zich op HR professionals van bedrijven en organisaties.

www.nvpcongres.nl (programma, sprekers, aanmelding)

Janka Stoker over haar bijdrage aan het congres: "Meer dan ooit lijkt het voor organisaties nodig om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden in de buitenwereld. Leiderschap is daarbij essentieel, maar tegelijkertijd zitten leidinggevenden bij verandering vaak in de weg.

Hoe gaan organisaties daarmee om? Jargon en kretologie over nieuwe concepten en werkwijzen voeren de boventoon. Organisaties zijn daarbij permanent op zoek naar andere en vooral betere leiders om uit de malaise te komen – en met name het middenkader moet het ontgelden.

Leiders zitten in een paradoxale situatie: ze moeten fungeren als boegbeeld van verandering en zijn tegelijkertijd leidend voorwerp van diezelfde verandering. Onderzoek laat zien dat dit proces vooral tot veel mooie woorden maar tot weinig echte daden leidt. Een aantal waardevolle principes over gedragsverandering blijken niets aan betekenis te hebben verloren, juist ook in deze nieuwe tijden, waarbij HR een sleutelrol heeft te vervullen."

Laatst gewijzigd:06 februari 2018 11:53

Meer nieuws