Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Succes KiVa-antipestprogramma opgepakt door de media

17 oktober 2013

De succesvolle eerste resultaten van het anti-pestprogramma KiVa zijn breed uitgemeten in de media. Dinsdag 15 oktober presenteerde Rene Veenstra tijdens zijn oratie de uitkomsten van de eerste resultaten van de evaluatie die werd gehouden bij tienduizend leerlingen afkomstig van 99 scholen. Daaruit bleek dat toepassing van het in Finland ontwikkelde anti-pestprogramma KiVa pestklachten in Nederland vermindert met meer dan vijftig procent.

Media-aandacht:

Laatst gewijzigd:14 november 2017 14:54
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...