Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

The Handbook of Rational Choice Social Research. Edited by Rafael Wittek, Tom A.B. Snijders, and Victor Nee

28 mei 2013
The Handbook of Rational Choice Social Research
The Handbook of Rational Choice Social Research

The Handbook of Rational Choice Social Research, Edited by Rafael Wittek, Tom A.B. Snijders, and Victor Nee
ISBN: 9780804784184
624 pp.
Stanford University Press

The Handbook of Rational Choice Social Research offers the first comprehensive overview of how the rational choice paradigm can inform empirical research within the social sciences. This landmark collection highlights successful empirical applications across a broad array of disciplines, including sociology, political science, economics, history, and psychology.

Taking on issues ranging from financial markets and terrorism to immigration, race relations, and emotions, and a huge variety of other phenomena, rational choice proves a useful tool for theory- driven social research. Each chapter uses a rational choice framework to elaborate on testable hypotheses and then apply this to empirical research, including experimental research, survey studies, ethnographies, and historical investigations. Useful to students and scholars across the social sciences, this handbook will reinvigorate discussions about the utility and versatility of the rational choice approach, its key assumptions, and tools.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 12:43

Meer nieuws

 • 24 mei 2019

  Vier onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 85 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Vier hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), allemaal aan de Faculty of Science and Engineering. De twee vrouwelijke en twee mannelijke...

 • 24 mei 2019

  Eerste editie Top-HR Leiderschapsprogramma succesvol afgerond

  De University of Groningen Business School (UGBS) en het expertisecentrum In the LEAD van de Rijksuniversiteit Groningen kijken terug op een succesvolle eerste editie van het Top-HR Leiderschapsprogramma. Op 21 mei mochten acht top-HR professionals...

 • 22 mei 2019

  Noord-Nederland gaat down under tijdens Solar Challenge

  Studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Noorderpoort gaan met hun eigen gebouwde zonneauto voor de eerste keer meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge (BWSC) in Australië onder de naam Top Dutch Solar Racing...