Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Illustra 2014 wordt ingezet voor onderwijsdoeleinden.

12 mei 2013

Binnen de afdeling Geschiedenis is het afgelopen jaar in een derdejaars kernvakcollege college aandacht besteed aan Commemorative Practices in the history of science and universities (Bosch en Daling). Daarbij hebben studenten o ok dit en andere portrettenprojecten bestudeerd en heeft een student een referaat geschreven over de Commemorative practices van de RUG ten aanzien van Aletta Jacobs.

Een student-assistent heeft gewerkt aan het maken van biografische schetsen van vrouwen op de shortlist. Zowel het onderwijs (kernvakcollege) als het student-assistentschap zal in het volgend academisch studiejaar worden voortgezet. Mineke Bosch zal bovendien in het kader van dit onderwijs en onderzoek een seminar organiseren rond het werk van Ludmilla Jordanova die ook een boek schreef over portretten van wetenschappers onder de titel Defining Features. Inzetten van het project voor onderwijsdoeleinden.

Laatst gewijzigd:04 januari 2016 15:24

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...