Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Illustra 2014 wordt ingezet voor onderwijsdoeleinden.

12 mei 2013

Binnen de afdeling Geschiedenis is het afgelopen jaar in een derdejaars kernvakcollege college aandacht besteed aan Commemorative Practices in the history of science and universities (Bosch en Daling). Daarbij hebben studenten o ok dit en andere portrettenprojecten bestudeerd en heeft een student een referaat geschreven over de Commemorative practices van de RUG ten aanzien van Aletta Jacobs.

Een student-assistent heeft gewerkt aan het maken van biografische schetsen van vrouwen op de shortlist. Zowel het onderwijs (kernvakcollege) als het student-assistentschap zal in het volgend academisch studiejaar worden voortgezet. Mineke Bosch zal bovendien in het kader van dit onderwijs en onderzoek een seminar organiseren rond het werk van Ludmilla Jordanova die ook een boek schreef over portretten van wetenschappers onder de titel Defining Features. Inzetten van het project voor onderwijsdoeleinden.

Laatst gewijzigd:04 januari 2016 15:24

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....