Illustra 2014 wordt ingezet voor onderwijsdoeleinden.

12 mei 2013

Binnen de afdeling Geschiedenis is het afgelopen jaar in een derdejaars kernvakcollege college aandacht besteed aan Commemorative Practices in the history of science and universities (Bosch en Daling). Daarbij hebben studenten o ok dit en andere portrettenprojecten bestudeerd en heeft een student een referaat geschreven over de Commemorative practices van de RUG ten aanzien van Aletta Jacobs.

Een student-assistent heeft gewerkt aan het maken van biografische schetsen van vrouwen op de shortlist. Zowel het onderwijs (kernvakcollege) als het student-assistentschap zal in het volgend academisch studiejaar worden voortgezet. Mineke Bosch zal bovendien in het kader van dit onderwijs en onderzoek een seminar organiseren rond het werk van Ludmilla Jordanova die ook een boek schreef over portretten van wetenschappers onder de titel Defining Features. Inzetten van het project voor onderwijsdoeleinden.

Laatst gewijzigd:04 januari 2016 15:24