Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Addie Johnson. Neuroergonomics: a Cognitive Neuroscience Approach to Human Factors and Ergonomics

25 maart 2013
Neuroergonomics
Neuroergonomics

Neuroergonomics: a Cognitive Neuroscience Approach to Human Factors and Ergonimcs. Edited by Addie Johnson and Robert Proctor

Palgrave Macmillan, February 2013
ISBN: 978-0-230-29972-6 / ISBN10: 0-230-29972-5
280 pages

This book covers the foundations and successes of Neuroergonomics, combining neuroscience and ergonomics to enhance efficiency and safety in work environments. An overview of the essential areas within the field is given with chapters on brain networks, perception, attention, and performance.
New developments in brain monitoring, molecular genetics, augmentation of human abilities, and cognitive modelling are explored and serve to illustrate how our increasing knowledge of the brain is being used to change how we work. Johnson and Proctor's book is a seminal text for Neuroergonomics, providing a key introductory outline of this expanding new field and a valuable source for all those interested in and studying Neuroergonomics, applied cognitive psychology and human performance.

Laatst gewijzigd:21 februari 2017 11:17

Meer nieuws

 • 15 mei 2019

  KNAW Akademiepenning voor Trudy Dehue

  Trudy Dehue, wetenschapssocioloog, publicist en emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), ontvangt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt die prijs eens in de twee jaar...

 • 15 mei 2019

  Adviezen Van Rijn raken RUG hard

  De adviezen van de Commissie Van Rijn met betrekking tot de bekostiging van het hoger onderwijs hebben voor de RUG als brede klassieke universiteit grote gevolgen. De voorgestelde verschuiving van geld ten gunste van bèta-techniek gaat ten koste van...

 • 14 mei 2019

  Aantal kinderen met diabetes type 1 verdubbeld

  Het aantal kinderen dat per jaar de diagnose diabetes mellitus type 1 krijgt, is in de afgelopen dertig jaar verdubbeld. Dat concludeert Angelien Spaans-Hummelink in haar proefschrift.