Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Addie Johnson. Neuroergonomics: a Cognitive Neuroscience Approach to Human Factors and Ergonomics

25 maart 2013
Neuroergonomics
Neuroergonomics

Neuroergonomics: a Cognitive Neuroscience Approach to Human Factors and Ergonimcs. Edited by Addie Johnson and Robert Proctor

Palgrave Macmillan, February 2013
ISBN: 978-0-230-29972-6 / ISBN10: 0-230-29972-5
280 pages

This book covers the foundations and successes of Neuroergonomics, combining neuroscience and ergonomics to enhance efficiency and safety in work environments. An overview of the essential areas within the field is given with chapters on brain networks, perception, attention, and performance.
New developments in brain monitoring, molecular genetics, augmentation of human abilities, and cognitive modelling are explored and serve to illustrate how our increasing knowledge of the brain is being used to change how we work. Johnson and Proctor's book is a seminal text for Neuroergonomics, providing a key introductory outline of this expanding new field and a valuable source for all those interested in and studying Neuroergonomics, applied cognitive psychology and human performance.

Laatst gewijzigd:21 februari 2017 11:17

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...