Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Addie Johnson. Neuroergonomics: a Cognitive Neuroscience Approach to Human Factors and Ergonomics

25 maart 2013
Neuroergonomics
Neuroergonomics

Neuroergonomics: a Cognitive Neuroscience Approach to Human Factors and Ergonimcs. Edited by Addie Johnson and Robert Proctor

Palgrave Macmillan, February 2013
ISBN: 978-0-230-29972-6 / ISBN10: 0-230-29972-5
280 pages

This book covers the foundations and successes of Neuroergonomics, combining neuroscience and ergonomics to enhance efficiency and safety in work environments. An overview of the essential areas within the field is given with chapters on brain networks, perception, attention, and performance.
New developments in brain monitoring, molecular genetics, augmentation of human abilities, and cognitive modelling are explored and serve to illustrate how our increasing knowledge of the brain is being used to change how we work. Johnson and Proctor's book is a seminal text for Neuroergonomics, providing a key introductory outline of this expanding new field and a valuable source for all those interested in and studying Neuroergonomics, applied cognitive psychology and human performance.

Laatst gewijzigd:11 februari 2020 15:47

Meer nieuws

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

 • 12 september 2023

  Kunst in tijden van AI

  Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....

 • 28 augustus 2023

  Harish Vedantham en Casper van der Kooi genomineerd voor Wetenschapstalent 2023.

  Harish Vedantham en Casper van der Kooi zijn door New Scientist genomineerd voor Wetenschapstalent 2023. De verkiezing is bedoeld om jonge wetenschappers en hun onderzoek een podium te geven.