Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Berend van der Kolk wins MAB student award

14 februari 2013

FEB's Berend van der Kolk won the MAB student award (2500 euro) for his scientific article in the "Maandblad voor Accountan cy en Bedrijfseconomie" (MAB, a Dutch Journal for Accounting and Business Economics).

His article was based on his FEB master's thesis about accounting practitioners and ethics. The article is titled: “De accountant en het grijze gebied”. Empirisch onderzoek naar de factoren die van invloed zijn op het ethisch redeneren van accountants en accountancystudenten." He analyzed the factors that influence the ethical reasoning ability of accountants and students of accountancy. It was published in MAB journal 4/2011. (www.mab-online.nl)


Well written

The jury praised the article as "well written, relevant and in line with current developments." In a first reaction to the MAB journal editors, Berend wrote: "This is great news, thank you! Writing the article and discussing its contents with friends and colleagues was already a nice experience. And now this price on top of that! I'm glad that ethics is a topic at the center of attention again; I think it's a good thing that - especially at faculties of business and economics - there is lively discussion about ‘doing the right things’. I hope this article is able to contribute to that discussion.


Dialogue


After completing his studies in accountancy, business administration and philosophy, Berend started as a PhD student in the department of Accounting in our faculty. "For my PhD I am now researching management control systems", he says "and this year I teach courses in accounting and business ethics. Every day I enjoy the work I do: both in research and teaching there are plenty of opportunities to start the dialogue about the 'gray area' in ethical behavior."

Laatst gewijzigd:05 februari 2018 15:35

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...