Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Large European grant for Melinda Mills

11 september 2012

As part of the FP7-SSH-2012 programme of the European Research Council (ERC), together with a large network of colleagues across Europe, Melinda Mills was awarded a Collaborative Project entitled: ‘FamiliesAndSocieties – Changing Families and Sustainable Societies: Policy contexts and diversity over the life course and across generations.’

The main objectives of this project is to investigate the diversity of family forms, relationships and life courses in Europe; to assess the compatibility of existing policies with these changes; and to contribute to evidence-based policy-making. Mills will lead one of the Working Packages entitled: ‘The changing role of children and societial implications: Assisted reproduction, late fertility and childlessness’ and will work together with Dr. Nicola Barban, Dr. Jornt Mandemakers, Felix Tropf and Maja Djundeva on this topic in addition to collaboration with researchers from Austria, Italy, Hungary and Romania. The main objective of the sub-project led by sociology in Groningen is to take stock of the demographic, regulatory and economic aspects of Assisted Reproductive Technology (ART) in Europe, particularly in relation to inequality.

The network was awarded  €7.5 million, of which approximately €333,000 was awarded to Sociology at the RUG.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:33

Meer nieuws

 • 15 mei 2019

  KNAW Akademiepenning voor Trudy Dehue

  Trudy Dehue, wetenschapssocioloog, publicist en emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), ontvangt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt die prijs eens in de twee jaar...

 • 14 mei 2019

  Een therapeut op vier poten

  ‘Knuffelsessies’ met kittens tegen stress, dieren in verzorgingstehuizen als middel tegen eenzaamheid, voorleesprojecten met honden, zorgboerderijen – de inzet van dieren in de zorg is booming. En met positief resultaat, zo blijkt uit de praktijk. Maar...

 • 30 april 2019

  Klimaatverandering: niks doen heeft ook gevolgen

  Kies je voor de trein of de fiets in plaats van de auto, of recycle je veel? Dan ben je milieuvriendelijk bezig, en dat zou meer benadrukt mogen worden. Daarop wijst Linda Steg, omgevingspsycholoog aan de RUG. Steg doet onderzoek naar de motivaties...