Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Large European grant for Melinda Mills

11 september 2012

As part of the FP7-SSH-2012 programme of the European Research Council (ERC), together with a large network of colleagues across Europe, Melinda Mills was awarded a Collaborative Project entitled: ‘FamiliesAndSocieties – Changing Families and Sustainable Societies: Policy contexts and diversity over the life course and across generations.’

The main objectives of this project is to investigate the diversity of family forms, relationships and life courses in Europe; to assess the compatibility of existing policies with these changes; and to contribute to evidence-based policy-making. Mills will lead one of the Working Packages entitled: ‘The changing role of children and societial implications: Assisted reproduction, late fertility and childlessness’ and will work together with Dr. Nicola Barban, Dr. Jornt Mandemakers, Felix Tropf and Maja Djundeva on this topic in addition to collaboration with researchers from Austria, Italy, Hungary and Romania. The main objective of the sub-project led by sociology in Groningen is to take stock of the demographic, regulatory and economic aspects of Assisted Reproductive Technology (ART) in Europe, particularly in relation to inequality.

The network was awarded  €7.5 million, of which approximately €333,000 was awarded to Sociology at the RUG.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:33

Meer nieuws

 • 14 december 2020

  Geschiedenis van het onderwijs spiegel bij actuele vraagstukken

  Vrijheid van onderwijs, kansengelijkheid, staatspedagogiek... Hilda Amsing weet er alles van. Zij is een van de eerste twee Aletta Jacobs hoogleraren aan de RUG. Deze leerstoelen zijn ingesteld voor vrouwelijke wetenschappers, om de...

 • 09 december 2020

  Anna Lichtwarck-Aschoff benoemd tot Hoogleraar Orthopedagogiek

  Het College van Bestuur van de RUG heeft Anna Lichtwarck-Aschoff per 1 januari benoemd tot Hoogleraar Orthopedagogiek bij de basiseenheid Gedrag, Opvoeding en Kinderrechten bij de Faculteit Gedrags en Maatschappijwetenschappen. Ze zal daar de...

 • 08 december 2020

  Mijlpaal project Klassenfeestjes tegen uitsluiting van kinderen

  Meer dan 10% van de basisschoolkinderen wordt gepest of uitgesloten. Een belangrijke aanwijzing voor uitsluiting is als een kind nooit wordt uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje. Orthopedagogen van de RUG hebben daarom het project...