Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Grid cluster in aanbouw

31 augustus 2011
-

Afgelopen dinsdag (30 augustus) is een nieuw Grid cluster gearriveerd. Dit cluster zal de bijna 5 jaar oude hardware van het huidige Grid cluster gaan vervangen. Het cluster is geleverd door HP en aangeschaft met behulp van een subsidie van Big Grid

Het cluster bestaat uit de volgende onderdelen:
- 58 reken nodes met elk 16 cores en 64 GB geheugen.
- 5 service nodes voor installatie en beheer en het draaien van de Grid services.
- 4 nodes die een 80 Gbit/s verbinding naar de opslagomgeving van Target gaan leveren.
Het geheel is aan elkaar verbonden met behulp van 10 Gbit/s Ethernet.

Het cluster zal gebruikt worden voor toepassingen uit LOFAR, Target (astronomie, life sciences, herkenning van handgeschreven teksten), het Panda project van het KVI, life sciences en andere toepassingen van uit Big Grid.

De komende weken zal door HP gewerkt worden aan het opbouwen en het testen van de cluster hardware. Na acceptatie zal het door het CIT worden geconfigureerd als een werkend Grid cluster.

Laatst gewijzigd:18 augustus 2017 11:53
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....