Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Grid cluster in aanbouw

31 augustus 2011
-

Afgelopen dinsdag (30 augustus) is een nieuw Grid cluster gearriveerd. Dit cluster zal de bijna 5 jaar oude hardware van het huidige Grid cluster gaan vervangen. Het cluster is geleverd door HP en aangeschaft met behulp van een subsidie van Big Grid

Het cluster bestaat uit de volgende onderdelen:
- 58 reken nodes met elk 16 cores en 64 GB geheugen.
- 5 service nodes voor installatie en beheer en het draaien van de Grid services.
- 4 nodes die een 80 Gbit/s verbinding naar de opslagomgeving van Target gaan leveren.
Het geheel is aan elkaar verbonden met behulp van 10 Gbit/s Ethernet.

Het cluster zal gebruikt worden voor toepassingen uit LOFAR, Target (astronomie, life sciences, herkenning van handgeschreven teksten), het Panda project van het KVI, life sciences en andere toepassingen van uit Big Grid.

De komende weken zal door HP gewerkt worden aan het opbouwen en het testen van de cluster hardware. Na acceptatie zal het door het CIT worden geconfigureerd als een werkend Grid cluster.

Laatst gewijzigd:18 augustus 2017 11:53

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...