Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Groningse sociologen dragen bij aan debat over de grootste problemen van Nederland

12 mei 2011

Wat is het grootste probleem van de Nederlandse samenleving, wat is het meest overschatte probleem en wat is het meest onderschatte probleem? Deze vraag heeft het weekblad "De Groene Amsterdammer" aan 75 sociale wetenschappers uit heel Nederland voorgelegd, waaronder twee Groningse sociologen: Siegwart Lindenberg en Andreas Flache. De originele bijdragen van de sociale wetenschappers zijn hier na te lezen:

http://www.groene.nl/2011/wetenschappers

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:25

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 06 februari 2018

  Nico van Yperen: ‘Een mentaal zwakke topsporter bestaat eigenlijk niet’

  Nico van Yperen is de eerste hoogleraar in Nederland die zich primair richt op de psychologie van sport en presteren. Hij bekleedt de leerstoel Sport & Performance Psychology. Welke psychologische factoren en omstandigheden zijn van invloed op het optimaal...