Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geometric approximation of curves and singularities of secant maps. A differential geometric approach

03 december 2010

Promotie: mw. S. Ghosh, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Geometric approximation of curves and singularities of secant maps. A differential geometric approach

Promotor(s): prof.dr. G. Vegter, prof.dr. J.H. Rieger

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Parametrische krommen en secant afbeeldingen

Sunayana Ghosh deed voor haar promotieonderzoek naar problemen die te maken hebben met het benaderen van parametrische krommen in het vlak met kegelvormige bogen en biarcs (krommen die gevormd worden door twee met elkaar verbonden cirkelvormige bogen). Ook verrichtte zij een studie naar singulariteiten van secant afbeeldingen.

Sunayana Ghosh (India, 1978) studeerde aan het Indian Institute f Technology. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Johann Bernouli Institute for Mathmatics and Computer Sciece van de RUG. Ghosh werkt als onderzoeker bij het Numeriek Centrum Groningen.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:39
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 22 februari 2018

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...