Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Boekpresentatie Grenze(n)loos vertrouwen

23 november 2010
.
.

Op 1 december zal het boek 'Grenze(n)loos vertrouwen' van prof. dr. Karen van Oudenhoven-van der Zee worden gepresenteerd in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst zullen onder andere Ruud Lubbers en Naema Tahir een bijdrage leveren.  

Hoe kunnen we een samenleving creëren waarin we culturele verschillen met vertrouwen tegemoet treden? Hoe kunnen we reageren op feitelijke problemen rond diversiteit, zonder dat dat polariserend werkt? Hoe kunnen we zorgen voor een samenleving waarin verschillen niet alleen gerespecteerd worden, maar waarin we ook in staat zijn verschillen te waarderen en actief te benutten? Zeven prominente Nederlanders, te weten Ruud Lubbers, Naema Tahir,  Jacques Wallage, Halleh Ghorashi, Nebahat Albayrak, Hans Dijkstal, en Nora Asrami geven antwoord op deze vragen. Allen zijn zij opinieleiders op dit thema. Maar dat niet alleen. Cultuur en identiteit heeft ook een belangrijke rol gespeeld in hun eigen leven. In de interviews vertellen zij ook hun persoonlijke verhaal. Wat is de rol van culturele identiteit in hun leven geweest, wat heeft dat betekend voor hun persoonlijke ontwikkeling, en hoe komt hun persoonlijke ervaring tot uitdrukking in hun visie op integratie? Het boek beschouwt op basis van de zeven gesprekken, welke stappen in ons land nodig zijn om het wederzijds vertrouwen te versterken.

Het boek 'Grenze(n)loos vertrouwen' is te bestellen via http://www.vangorcum.nl/NL_toonBoek.asp?PublID=4594.

Uitnodiging

Laatst gewijzigd:27 juni 2016 13:16

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 06 februari 2018

  Nico van Yperen: ‘Een mentaal zwakke topsporter bestaat eigenlijk niet’

  Nico van Yperen is de eerste hoogleraar in Nederland die zich primair richt op de psychologie van sport en presteren. Hij bekleedt de leerstoel Sport & Performance Psychology. Welke psychologische factoren en omstandigheden zijn van invloed op het optimaal...