Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Onderzoek Sociologie naar integratie jongeren in Arnhem succesvol afgerond

11 oktober 2010
Onderzoek vanuit sociologie draagt bij aan de succesvolle afronding van het project "Integratie en Sociale Weerbaarheid in Buurten" in Arnhem.
Op woensdag 6 oktober jl. zijn in Arnhem de resultaten gepresenteerd van een vierjarig onderzoek over "Integratie en Sociale Weerbaarheid in Buurten". Dit onderzoek was in belangrijke mate mede-gefinancierd door het Gemeenschappelijk Overleg van Woningbouwcorporaties Arnhem (GOW) en het werd uitgevoerd in de vorm van zes promotie-onderzoeken vanuit verschillende disciplines aan de RuG.
Het deelproject vanuit sociologie was gericht op etnische integratie onder jongeren en het werd uitgevoerd door ICS-promovendus Tobias Stark onder leiding van projectleider prof.dr. Andreas Flache. Het eindrapport werd gepresenteerd op een symposium geleid door dagvoorzitter prof. Jacques Wallage. Er waren ca. 140 deelnemers, onder wie veel professionals en beleidsmakers vanuit Arnhem, maar ook van diverse ministeries en andere instellingen.
Laatst gewijzigd:19 februari 2018 16:41

Meer nieuws