Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Albert Verheij benoemd tot hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder het verbintenissenrecht

25 augustus 2010

Dr. Albert Verheij is per 1 augustus 2010 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Hij bekleedt de leerstoel Privaatrecht, in het bijzonder het verbintenissenrecht. Het verbintenissenrecht bestrijkt een breed terrein, betreffende contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht, vertegenwoordiging, onverschuldigde betaling, ongerechtvaardigde verrijking en zaakwaarneming. Dit terrein wordt aan de RUG traditioneel grensoverschrijdend benaderd.

Albert J. Verheij (Den Haag, 1972) studeerde in 1996 af aan de Vrije Universiteit in de richtingen privaatrecht en staats- en bestuursrecht. In 2002 promoveerde hij cum laude op het proefschrift ’Vergoeding van immateriële schade wegens aantasting van de persoon’, waarvoor hij de Premium Erasmianum ontving. Van 2004-2006 was Verheij buitengewoon hoogleraar aan de North-West University in Zuid-Afrika. Sinds 2006 was hij onder meer honorair universitair hoofddocent privaatrecht aan de Universiteit Utrecht, advocaat op de afdeling litigation bij het Amsterdamse advocatenkantoor Stibbe en research fellow bij het onderzoeksinstituut Intervict aan de Universiteit van Tilburg.

Laatst gewijzigd:22 januari 2024 09:14

Meer nieuws

 • 12 januari 2024

  Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

  Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 05 december 2023

  Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

  Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...