Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Opening vernieuwd Reality Center

27 mei 2010
Openings film Reality Center
Openings film Reality Center

Eindelijk was het dan zover, de feestelijke opening van ons vernieuwde Reality Center. Dat werd gevierd met 80 gasten die - na een kopje koffie - verwelkomd werden door Cees Sterks en Frans van Hoesel. Daarna werden de genodigden verdeeld in 4 groepen om de verschillende presentaties te kunnen bezoeken.

In de college zaal gaf Covely Noord een presentatie over hoe hun bedrijf 3D zeer succesvol heeft ingezet bij het modulair bouwen van de technische installaties van het gebouw voor Life Science.

De kantine was voor een groot deel in gebruik voor het mobiele planetarium. Een spannende koepel waar men spectaculaire beelden van het heelal tevoorschijn kan toveren die op de binnenzijde van de koepel geprojecteerd worden.

De ontvangstruimte van het HPC/V was in gebruik genomen door Groningen Seaports. Daar werd met onze mobiele opstelling vertoond hoe zij een compleet model van de Eemshaven en Delfzijl flexibel kunnen inzetten voor nieuwe klanten.

Tenslotte was er in het Reality Center zelf de première van een door ons gemaakte 3D highres film met daarin een overzicht van allerlei projecten die we gedaan hebben. Tevens kan men na afloop van de film de nog steeds fraaie beelden van het 3D model van de nieuwe dierentuin in Emmen bewonderen en de gevolgen van de zwaartekracht op ons melkwegstelsel en de Andromedanevel.

Tijdens de borrel na afloop van dit spektakel konden mensen een kijkje nemen bij de maptable van het gis centrum van de universiteit en bij het indrukwekkende onderzoek van informatica naar multitouch userinterfaces.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:24
printView this page in: English

Meer nieuws