Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Opening vernieuwd Reality Center

27 mei 2010
Openings film Reality Center
Openings film Reality Center

Eindelijk was het dan zover, de feestelijke opening van ons vernieuwde Reality Center. Dat werd gevierd met 80 gasten die - na een kopje koffie - verwelkomd werden door Cees Sterks en Frans van Hoesel. Daarna werden de genodigden verdeeld in 4 groepen om de verschillende presentaties te kunnen bezoeken.

In de college zaal gaf Covely Noord een presentatie over hoe hun bedrijf 3D zeer succesvol heeft ingezet bij het modulair bouwen van de technische installaties van het gebouw voor Life Science.

De kantine was voor een groot deel in gebruik voor het mobiele planetarium. Een spannende koepel waar men spectaculaire beelden van het heelal tevoorschijn kan toveren die op de binnenzijde van de koepel geprojecteerd worden.

De ontvangstruimte van het HPC/V was in gebruik genomen door Groningen Seaports. Daar werd met onze mobiele opstelling vertoond hoe zij een compleet model van de Eemshaven en Delfzijl flexibel kunnen inzetten voor nieuwe klanten.

Tenslotte was er in het Reality Center zelf de première van een door ons gemaakte 3D highres film met daarin een overzicht van allerlei projecten die we gedaan hebben. Tevens kan men na afloop van de film de nog steeds fraaie beelden van het 3D model van de nieuwe dierentuin in Emmen bewonderen en de gevolgen van de zwaartekracht op ons melkwegstelsel en de Andromedanevel.

Tijdens de borrel na afloop van dit spektakel konden mensen een kijkje nemen bij de maptable van het gis centrum van de universiteit en bij het indrukwekkende onderzoek van informatica naar multitouch userinterfaces.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:24
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...