Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Rediscovering Social Identity: Tom Postmes

23 mei 2010
Rediscovering Social Identity

Edited by Tom Postmes, and Nyla R. Branscombe.

uitgever:  Psychology Press
uitgave:  2010
pagina's: 424 p.
ISBN:  978-1-84169-492-4

This reader brings together the founding texts of the "Social Identity Approach" - a set of concepts, ideas, and principles contained in Social Identity Theory and Self-Categorization Theory. This approach originated in social psychology and is increasingly part of the standard curriculum in communication and media studies, organizations and management, sociology, education, and politics. Originally published in the 1970s and 1980s by Henri Tajfel and John Turner, in a wide variety of books and journals, many of these articles have become citation classics, and for good reason: they have lost none of their inspirational quality. The depth and scope of their analysis is unrivalled, and there can be no doubt that the themes they address, such as intergroup conflict, diversity, stereotyping and social influence, are as relevant today as they ever were.

http://www.socialpsychologyarena.com/rediscovering-social-identity-9781841694924

Laatst gewijzigd:11 februari 2020 15:48

Meer nieuws

 • 30 november 2021

  In je eentje naar Nederland: hoe verloopt de opvang van alleenstaande gevluchte kinderen?

  Gevluchte kinderen onder de vijftien jaar die alleen in Nederland aankomen, komen niet in een asielzoekerscentrum terecht, maar in een opvanggezin. Jet Rip keek voor haar promotieonderzoek naar het succes van deze plaatsingen. Wat blijkt? Het...

 • 29 november 2021

  Samenwerken: moeilijker dan het lijkt

  Alles en iedereen werkt samen. Onderwijsinstellingen, bedrijven, overheidsinstituties, ngo’s, maar ook individuen. Maar het gaat geregeld mis, zelfs als alle partners van goede wil zijn. Hoe kan dat? Een grote groep onderzoekers, onder wie Rafael...

 • 23 november 2021

  Filosofie op het vmbo – filosofie voor álle leerlingen

  Waarom kunnen vmbo-leerlingen het vak filosofie niet volgen? Kritisch nadenken, meningen onderzoeken, je eigen oordeel leren vormen – dat zijn toch onmisbare vaardigheden in onze maatschappij? Vanuit die vraag ontwikkelde Eva-Anne Le Coultre het...