Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rediscovering Social Identity: Tom Postmes

23 mei 2010
Rediscovering Social Identity

Edited by Tom Postmes, and Nyla R. Branscombe.

uitgever:  Psychology Press
uitgave:  2010
pagina's: 424 p.
ISBN:  978-1-84169-492-4

This reader brings together the founding texts of the "Social Identity Approach" - a set of concepts, ideas, and principles contained in Social Identity Theory and Self-Categorization Theory. This approach originated in social psychology and is increasingly part of the standard curriculum in communication and media studies, organizations and management, sociology, education, and politics. Originally published in the 1970s and 1980s by Henri Tajfel and John Turner, in a wide variety of books and journals, many of these articles have become citation classics, and for good reason: they have lost none of their inspirational quality. The depth and scope of their analysis is unrivalled, and there can be no doubt that the themes they address, such as intergroup conflict, diversity, stereotyping and social influence, are as relevant today as they ever were.

http://www.socialpsychologyarena.com/rediscovering-social-identity-9781841694924

Laatst gewijzigd:04 april 2017 13:44

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 06 februari 2018

  Nico van Yperen: ‘Een mentaal zwakke topsporter bestaat eigenlijk niet’

  Nico van Yperen is de eerste hoogleraar in Nederland die zich primair richt op de psychologie van sport en presteren. Hij bekleedt de leerstoel Sport & Performance Psychology. Welke psychologische factoren en omstandigheden zijn van invloed op het optimaal...