Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Boekpresentatie The Altar and its Environment

21 mei 2010
TheAltaranditsEnvironment
Op vrijdag 21 mei wordt gepresenteerd

The Altar and its Environment, 1150-1400, red. Justin Kroesen (Theologie, RUG) en Victor M. Schmidt (Kunstgeschiedenis, UU) bij Brepols te Turnhout in de reeks Studies in the Visual Cultures of the Middle Ages .

De bundel bevat veertien kunsthistorische en liturgiehistorische bijdragen over altaren, hun decoratie en functionele en ruimtelijke context in Europa, meer bepaald in Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië en Cyprus.

De presentatie vindt vanaf 15 uur plaats in de foyer van het Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht.

De beide redacteuren geven een toelichting op de bundel en het thema, Hugo van der Velden (Harvard) en Jeroen Stumpel (UU) leveren commentaar.

Na afloop een borrel.

Zie ook

de infopagina van de UU

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20

Meer nieuws

 • 23 november 2018

  Lancering Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn

  Op 30 november 2018 wordt het Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd met een symposium over aardbevingen, seksueel welzijn en de dood. Het Centrum...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 15 november 2018

  Theologie en Religiewetenschappen Topopleiding én beste opleiding in hun categorie

  De bacheloropleidingen Theologie en Religiewetenschappen van de RUG krijgen van de Keuzgids Universiteiten 2019 het kwaliteitszegel Topopleiding, en zijn dit jaar ook beide de allerbeste bacheloropleiding van Nederland binnen hun categorie.