Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Boekpresentatie The Altar and its Environment

21 mei 2010
TheAltaranditsEnvironment
Op vrijdag 21 mei wordt gepresenteerd

The Altar and its Environment, 1150-1400, red. Justin Kroesen (Theologie, RUG) en Victor M. Schmidt (Kunstgeschiedenis, UU) bij Brepols te Turnhout in de reeks Studies in the Visual Cultures of the Middle Ages .

De bundel bevat veertien kunsthistorische en liturgiehistorische bijdragen over altaren, hun decoratie en functionele en ruimtelijke context in Europa, meer bepaald in Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië en Cyprus.

De presentatie vindt vanaf 15 uur plaats in de foyer van het Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht.

De beide redacteuren geven een toelichting op de bundel en het thema, Hugo van der Velden (Harvard) en Jeroen Stumpel (UU) leveren commentaar.

Na afloop een borrel.

Zie ook

de infopagina van de UU

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20

Meer nieuws

 • 18 september 2018

  Swingend veldwerk in Haagse migrantenkerken

  Wie er oog voor heeft, vindt honderden migrantenkerken in ons land, vooral in de grote steden. Antropologisch gezien werelden op zichzelf. Hoe gaat men daar om met thema’s als gezondheid, seksualiteit, veiligheid? Wilde verhalen doen soms de ronde....

 • 10 september 2018

  Nieuwe Gerardus van der Leeuw Fellow Rosalind Hackett

  Prof. dr. Rosalind I.J. Hackett zal van augustus tot december 2018 als derde Gerardus van der Leeuw Fellow werkzaam zijn aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 05 september 2018

  Dr. Andrew Irving Docent van het Jaar Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap

  In de Doopsgezinde Kerk te Groningen werd op woensdag 5 september 2018, traditiegetrouw tijdens de opening van het academisch jaar van de faculteit, de uitslag bekend gemaakt van de verkiezing Docent van het Jaar 2018 van de faculteit Godgleerdheid...