Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuw cluster ziet het licht

08 december 2009
Infiniband switch (op z'n kant) ... all systems go
Infiniband switch (op z'n kant) ... all systems go

Het nieuwe rekencluster van de universiteit kreeg vandaag voor het eerst stroom. Alles lijkt het naar behoren te doen. De tijd voor testen en configuratie is nu aangebroken, zodat we vrijwel zeker begin 2010 de machine beschikbaar kunnen stellen aan de gebruikers.

De rekken met het nieuwe cluster
De rekken met het nieuwe cluster

Hoewel vroeger het heel normaal was om een rekenhal te koelen tot bv 18 graden celsius, is ivm de te behalen energiebesparing de rekenhal nu veel warmer. De machine is (als hij verder nog niets staat te doen) verantwoordelijk voor een temperatuurstijging van 4 graden. Zo'n stijging kan nadelige invloed hebben op de levensduur, maar moderne computers kunnen die hogere temperatuur makkelijk aan.

 

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:23
printView this page in: English

Meer nieuws