Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuw cluster ziet het licht

08 december 2009
Infiniband switch (op z'n kant) ... all systems go
Infiniband switch (op z'n kant) ... all systems go

Het nieuwe rekencluster van de universiteit kreeg vandaag voor het eerst stroom. Alles lijkt het naar behoren te doen. De tijd voor testen en configuratie is nu aangebroken, zodat we vrijwel zeker begin 2010 de machine beschikbaar kunnen stellen aan de gebruikers.

De rekken met het nieuwe cluster
De rekken met het nieuwe cluster

Hoewel vroeger het heel normaal was om een rekenhal te koelen tot bv 18 graden celsius, is ivm de te behalen energiebesparing de rekenhal nu veel warmer. De machine is (als hij verder nog niets staat te doen) verantwoordelijk voor een temperatuurstijging van 4 graden. Zo'n stijging kan nadelige invloed hebben op de levensduur, maar moderne computers kunnen die hogere temperatuur makkelijk aan.

 

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:23

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...