Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nobelprijs voor Oliver E. Williamson, eredoctor aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde in Groningen

13 oktober 2009

De Amerikaanse econoom Oliver E. Williamson heeft de Nobelprijs economie toegekend gekregen. Williamson heeft sinds 1989 eredoctoraat aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde in Groningen.

Williamson (1932) deelt de nobelprijs met Elinor Ostrom. Beide economen hebben onderzocht hoe economische transacties buiten de markt om tot stand kunnen komen. Williamson richtte zich op de vraag waarom mensen in bedrijven samenwerken in plaats van zelf hun diensten aan te bieden op de markt.

"Het onderzoek van Elinor Ostrom en Oliver Williamson laat zien dat economische analyse duidelijkheid kan scheppen over de meeste vormen van sociale organisatie", aldus de jury.

Ostrom (1933) geeft op donderdag 5 november een lezing in Groningen. De voordracht behoort tot de serie Darwin Today van Studium Generale en heeft als titel: Darwinism and Political Sciences, the Evolution of Institutions.

Nobel Prize website

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...