Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Essent wind energie

07 september 2009
Essent beheert een groot aantal windmolens rond de Eemshaven. Deze molens hebben een capaciteit van 3 megawatt per stuk en hebben een as-hoogte van 100 meter met een rotor van 82 meter. Op een voorlichtingsmiddag gaf Essent met behulp van onze 3D presentatie een toelichting op nieuwe plannen voor de bouw van twee reuzemolens met een hoogte van 135 meter en een rotor van 126 meter. Deze molens kunnen ieder 6 megawatt leveren.
In 3D werd er een virtuele rondvlucht gemaakt over de Eemshaven langs alle windmolens. De aandacht lag uiteraard vooral op de twee nieuwe, hogere turbines, waarbij de vraag vooral was of dat heel erg op zou vallen. Omdat ze midden tussen de andere instaan leek dat wel mee te vallen. Met onze viewer konden we terplekke op elke positie gaan staan waar men maar wilde en zo de impact van de grotere molens bekijken.
Een van de bezoekersgroepen.
Een van de bezoekersgroepen.
Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:24
printView this page in: English

Meer nieuws