Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Essent wind energie

07 september 2009
Essent beheert een groot aantal windmolens rond de Eemshaven. Deze molens hebben een capaciteit van 3 megawatt per stuk en hebben een as-hoogte van 100 meter met een rotor van 82 meter. Op een voorlichtingsmiddag gaf Essent met behulp van onze 3D presentatie een toelichting op nieuwe plannen voor de bouw van twee reuzemolens met een hoogte van 135 meter en een rotor van 126 meter. Deze molens kunnen ieder 6 megawatt leveren.
In 3D werd er een virtuele rondvlucht gemaakt over de Eemshaven langs alle windmolens. De aandacht lag uiteraard vooral op de twee nieuwe, hogere turbines, waarbij de vraag vooral was of dat heel erg op zou vallen. Omdat ze midden tussen de andere instaan leek dat wel mee te vallen. Met onze viewer konden we terplekke op elke positie gaan staan waar men maar wilde en zo de impact van de grotere molens bekijken.
Een van de bezoekersgroepen.
Een van de bezoekersgroepen.
Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:24

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...