Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Essent wind energie

07 september 2009
Essent beheert een groot aantal windmolens rond de Eemshaven. Deze molens hebben een capaciteit van 3 megawatt per stuk en hebben een as-hoogte van 100 meter met een rotor van 82 meter. Op een voorlichtingsmiddag gaf Essent met behulp van onze 3D presentatie een toelichting op nieuwe plannen voor de bouw van twee reuzemolens met een hoogte van 135 meter en een rotor van 126 meter. Deze molens kunnen ieder 6 megawatt leveren.
In 3D werd er een virtuele rondvlucht gemaakt over de Eemshaven langs alle windmolens. De aandacht lag uiteraard vooral op de twee nieuwe, hogere turbines, waarbij de vraag vooral was of dat heel erg op zou vallen. Omdat ze midden tussen de andere instaan leek dat wel mee te vallen. Met onze viewer konden we terplekke op elke positie gaan staan waar men maar wilde en zo de impact van de grotere molens bekijken.
Een van de bezoekersgroepen.
Een van de bezoekersgroepen.
Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:24
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....