Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Afscheid Ed Noort: Thuisgekomen in Groningen

Koert van Bekkum © Nederlands Dagblad
13 juni 2009
prof.dr. E. Noort

Donderdag nam Ed Noort (1944) afscheid als hoogleraar Oude Testament aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dertig jaar lang maakte de wetenschapper Nederlandse en Duitse studenten vertrouwd met de klassieke historisch-kritische Bijbeluitleg en de daardoor opgeroepen theologische vragen. Vijf jaar geleden vocht hij met succes voor het voortbestaan van de theologische faculteit in Groningen. En sinds 2008 behartigt hij in het buitenland de belangen van Nederlandse wetenschappelijke organisaties namens de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:15

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vredesambassadeur worden

  Vicki Collinge en Marieke Klijnstra rapporteren over hun bezoek aan de UN Peace Summit for Emerging Leaders in Bangkok, 28-30 november 2018.

 • 23 november 2018

  Lancering Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn

  Op 30 november 2018 wordt het Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd met een symposium over aardbevingen, seksueel welzijn en de dood. Het Centrum...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...