Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Afscheid Ed Noort: Thuisgekomen in Groningen

Koert van Bekkum © Nederlands Dagblad
13 juni 2009
prof.dr. E. Noort

Donderdag nam Ed Noort (1944) afscheid als hoogleraar Oude Testament aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dertig jaar lang maakte de wetenschapper Nederlandse en Duitse studenten vertrouwd met de klassieke historisch-kritische Bijbeluitleg en de daardoor opgeroepen theologische vragen. Vijf jaar geleden vocht hij met succes voor het voortbestaan van de theologische faculteit in Groningen. En sinds 2008 behartigt hij in het buitenland de belangen van Nederlandse wetenschappelijke organisaties namens de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:15

Meer nieuws

 • 21 april 2021

  Code van de Dode Zeerollen gekraakt

  De Dode Zeerollen, die zo’n zeventig jaar geleden werden ontdekt, bevatten de oudste manuscripten van de Hebreeuwse bijbel (het Oude Testament) en van andere, tot dan toe onbekende Joodse teksten. RUG-onderzoekers hebben via een combinatie van...

 • 09 maart 2021

  Religieus erfgoed: oude cultuur in hedendaagse gemeenschappen

  Veel mensen hebben niet zo’n duidelijk idee van het belang van religieus erfgoed. Student-assistenten Kjelda Glimmerveen en Loïs Bakker leggen het uit. Ze zijn ervan overtuigd dat ook jongeren erfgoed interessant kunnen vinden, als je ze het maar...

 • 04 februari 2021

  Hanneke Muthert benoemd tot adjunct-hoogleraar Godsdienstpsychologie

  Met ingang van 1 februari 2021 bekleedt dr. Hanneke Muthert als adjunct-hoogleraar de leerstoel Godsdienstpsychologie met speciale aandacht voor Geestelijke Verzorging en Welzijn aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de...