Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Verbouwing Reality Center

10 april 2009
Restanten van oude Reality Center
Restanten van oude Reality Center

In maart 2009 is de verbouwing van ons Reality Center begonnen. In de oude opstelling hadden we de beschikking over een Cave met 4 projectoren, ieder met een resolutie van 1024*1024. Juist in de Cave, waar gebruikers rond lopen en soms met hun neus vrijwel op het scherm staan, is hoge resolutie van belang. Aangezien het budget voor de verbouwing beperkt was, hebben we in de Cave gekozen voor CRT projectoren met een resolutie van 1400*1400 pixels.

Timmerlui bestuderen de plannen
Timmerlui bestuderen de plannen
De Cave moet ook verplaatst worden om ruimte te maken voor het nieuwe theater. Het nieuwe theater is een beetje kleiner dan het oude, maar ipv. drie projectoren met 1024*768 pixels gebruiken we in het nieuwe theater zes keer 1920*1080 pixels. De nieuwe projectoren produceren ook beduidend meer licht dan de oude. Ook een belangrijk verschil is het scherm. Het oude scherm werd van de voorkant belicht, terwijl het nieuwe  scherm half transparant is en van de achterkant belicht wordt.

Laatst gewijzigd:12 oktober 2017 12:04
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...