Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Verbouwing Reality Center

10 april 2009
Restanten van oude Reality Center
Restanten van oude Reality Center

In maart 2009 is de verbouwing van ons Reality Center begonnen. In de oude opstelling hadden we de beschikking over een Cave met 4 projectoren, ieder met een resolutie van 1024*1024. Juist in de Cave, waar gebruikers rond lopen en soms met hun neus vrijwel op het scherm staan, is hoge resolutie van belang. Aangezien het budget voor de verbouwing beperkt was, hebben we in de Cave gekozen voor CRT projectoren met een resolutie van 1400*1400 pixels.

Timmerlui bestuderen de plannen
Timmerlui bestuderen de plannen
De Cave moet ook verplaatst worden om ruimte te maken voor het nieuwe theater. Het nieuwe theater is een beetje kleiner dan het oude, maar ipv. drie projectoren met 1024*768 pixels gebruiken we in het nieuwe theater zes keer 1920*1080 pixels. De nieuwe projectoren produceren ook beduidend meer licht dan de oude. Ook een belangrijk verschil is het scherm. Het oude scherm werd van de voorkant belicht, terwijl het nieuwe  scherm half transparant is en van de achterkant belicht wordt.

Laatst gewijzigd:12 oktober 2017 12:04

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...