Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Onderzoeksproject Martini-ziekenhuis en Geestelijke Verzorging

10 februari 2009

'Op 1 febr. is een gezamenlijk onderzoeksproject van onze faculteit (Geestelijke Verzorging) en het Martini-ziekenhuis van start gegaan, dat door het VSB Fonds gesubsidieerd wordt.

Doel van het project is een nieuw model van Geestelijke Verzorging te ontwerpen dat aansluit bij de zorgvisie van het Martiniziekenhuis en de huidige ontwikkelingen in de zorg (zoals extramuralisering), en waarbij de mogelijkheden van zingevingondersteunende ruimte in de nieuwbouw van het ziekenhuis worden benut.  

Voor dit onderzoek is een tijdelijke onderzoeksmedewerker aangetrokken,  drs. M. Jutte.

Verder zijn de geestelijke verzorgers van het Martini-ziekenhuis en van onze faculteit, drs. J. Holsappel-Brons en prof. dr. T.H. Zock betrokken bij het project.'

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:14

Meer nieuws

 • 27 juni 2019

  NWO-subsidie voor drie nieuwe promovendi in de geesteswetenschappen

  Van de complexe interacties tussen online fanactiviteiten, fictionele werelden en het dagelijks leven tot het Noord-Nederlandse landschap als kritisch materiaal en de aantasting van het spraakvermogen bij Parkinsonpatiënten: drie talentvolle aankomende...

 • 18 juni 2019

  God ervaren in een vreemd land

  Op donderdag 27 juni 2019 verdedigt Victor Counted zijn proefschrift Experiencing God in a Foreign Land, waarin hij heeft onderzocht wat de psychologische effecten zijn van van zowel religieuze als plaatservaringen in migratie-, jeugd- en gezondheidscontexten...

 • 13 juni 2019

  Luisa Lesage Gárriga promoveert op analyse van Plutarchus

  Op 20 juni 2019 zal Luisa Lesage Gárriga haar proefschrift getiteld De facie quae in orbe lunae apparet: Textual edition with commentary verdedigen om de PhD-graad in Griekse Filologie te krijgen aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap...