Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Onderzoeksproject Martini-ziekenhuis en Geestelijke Verzorging

10 februari 2009

'Op 1 febr. is een gezamenlijk onderzoeksproject van onze faculteit (Geestelijke Verzorging) en het Martini-ziekenhuis van start gegaan, dat door het VSB Fonds gesubsidieerd wordt.

Doel van het project is een nieuw model van Geestelijke Verzorging te ontwerpen dat aansluit bij de zorgvisie van het Martiniziekenhuis en de huidige ontwikkelingen in de zorg (zoals extramuralisering), en waarbij de mogelijkheden van zingevingondersteunende ruimte in de nieuwbouw van het ziekenhuis worden benut.  

Voor dit onderzoek is een tijdelijke onderzoeksmedewerker aangetrokken,  drs. M. Jutte.

Verder zijn de geestelijke verzorgers van het Martini-ziekenhuis en van onze faculteit, drs. J. Holsappel-Brons en prof. dr. T.H. Zock betrokken bij het project.'

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:14

Meer nieuws

 • 21 januari 2019

  Prof. dr. ir. Jeroen de Ridder nieuwe bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie

  Per 1 januari 2019 is Jeroen de Ridder benoemd als bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie. De leerstoel is een samenwerking tussen de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de RUG en Stichting voor Christelijke Filosofie.

 • 12 december 2018

  Vredesambassadeur worden

  Vicki Collinge en Marieke Klijnstra rapporteren over hun bezoek aan de UN Peace Summit for Emerging Leaders in Bangkok, 28-30 november 2018.

 • 23 november 2018

  Lancering Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn

  Op 30 november 2018 wordt het Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd met een symposium over aardbevingen, seksueel welzijn en de dood. Het Centrum...