Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kies voor kwaliteit: Groningse opleidingen Theologie en Godsdienstwetenschap wederom de beste van Nederland!

Volgens Keuzegids Hoger Onderwijs 2009
09 december 2008

In de zojuist verschenen Keuzegids Hoger Onderwijs 2009 nemen de opleidingen Theologie en Godsdienstwetenschap van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen de eerste plaats in binnen het aanbod van de Nederlandse WO-opleidingen op het gebied van de theologie en religie. Hiermee behoren de facultaire opleidingen kwalitatief bezien tot de 15 beste universitaire studies van het land.

Volgens de Keuzegids zijn de docenten in Groningen zeer deskundig. De studenten prijzen ook de kritische houding die zij tijdens de studie aanleren. De samenhang van het onderwijsprogramma en het onderwijsmateriaal worden als goed beoordeeld. Wat verder voor de Groningse faculteit pleit, zijn de prettige onderwijsruimtes. Ook de experts hebben een goed oordeel over Groningen geveld.

De faculteit continueert met deze score haar eerste plaats binnen de Nederlandse WO-opleidingen voor religie en theologie.

Keuzegids 2009
Keuzegids 2009
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:13

Meer nieuws

 • 18 september 2018

  Swingend veldwerk in Haagse migrantenkerken

  Wie er oog voor heeft, vindt honderden migrantenkerken in ons land, vooral in de grote steden. Antropologisch gezien werelden op zichzelf. Hoe gaat men daar om met thema’s als gezondheid, seksualiteit, veiligheid? Wilde verhalen doen soms de ronde....

 • 10 september 2018

  Nieuwe Gerardus van der Leeuw Fellow Rosalind Hackett

  Prof. dr. Rosalind I.J. Hackett zal van augustus tot december 2018 als derde Gerardus van der Leeuw Fellow werkzaam zijn aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 05 september 2018

  Dr. Andrew Irving Docent van het Jaar Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap

  In de Doopsgezinde Kerk te Groningen werd op woensdag 5 september 2018, traditiegetrouw tijdens de opening van het academisch jaar van de faculteit, de uitslag bekend gemaakt van de verkiezing Docent van het Jaar 2018 van de faculteit Godgleerdheid...