Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

19-11-2008 | Alumna nieuwe voorzitter Oecumenische Vrouwensynode

19 november 2008

Jasja Nottelman nieuwe voorzitter

Jasja (drs A.) Nottelman is op 30 oktober Annego Hogebrink opgevolgd als voorzitter van de Oecumenische Vrouwensynode.

Nottelman (38) is studentenpastor in de EUG Oecumenische Studentengemeente te Utrecht en academiepastor aan de Protestantse Theologische Universiteit in Utrecht. Ze is ook lid van de synode van de PKN (Protestantse Kerken in Nederland).

Annego Hogebrink was tien jaar lang voorzitter en heeft de Oecumenische Vrouwensynode geleid na de overgang van een gesubsidieerde naar een vrijwilligersorganisatie.  

De Oecumenische Vrouwensynode (OVS) is het platform van de vrouw en geloofbeweging. Vanuit een feministische visie op mens, geloof en samenleving, streeft de OVS naar rechtvaardigheid op het gebied van gender, cultuur, godsdienst, leeftijd en seksuele voorkeur. De OVS organiseert elke vijf jaar een vrouwensynode en tussendoor synodedagen. De OVS werkt samen met ondermeer moslimvrouwenorganisatie Al Nisa en het Landelijk Oecumenisch Platform.

Laatst gewijzigd:26 mei 2016 12:38

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vredesambassadeur worden

  Vicki Collinge en Marieke Klijnstra rapporteren over hun bezoek aan de UN Peace Summit for Emerging Leaders in Bangkok, 28-30 november 2018.

 • 23 november 2018

  Lancering Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn

  Op 30 november 2018 wordt het Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd met een symposium over aardbevingen, seksueel welzijn en de dood. Het Centrum...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...