Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Millenergy Open Dagen in Delfzijl

21 februari 2008
Windpark Delfzijl Noord
Windpark Delfzijl Noord

Op 21 en 22 februari 2008 verzorgde het HPC/V 3D presentaties tijdens de Millenergy Open Dagen te Delfzijl, die in het kader stonden van het geplande windenergiepark Delfzijl Noord.

Dit windpark is gepland ten noorden van het industriepark Oosterhorn op de Schermdijk en de Pier van Oterdum. Het plan omvat plaatsing van ongeveer 20 windturbines met een totaal geïnstalleerd vermogen van ongeveer 60 MW.

Bezoekers van de 3D presentatie
Bezoekers van de 3D presentatie

Tijdens de open dagen konden bezoekers van alles te weten komen over dit plan, maar ook over onderwerpen als klimaatverandering, duurzame energie, windturbine techniek, de bouw van een windpark en het verleden, heden en toekomst van windenergie in Nederland.

Naast de 3D show bestond het programma uit een informatiemarkt met verschillende stands, presentaties over windenergie en diverse experts op windenergie gebied.

De informatiemarkt
De informatiemarkt
Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:23
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....