Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Facultaire promovenda wint Hendrik de Vriesstipendium

18 december 2007
Joana Serrado
Joana Serrado

Momenteel werkt Joana Serrado aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap aan een proefschrift over de zeventiende-eeuwse Portugese mystica Joana de Jesus. Eerder studeerde ze Filosofie en Nederlands aan de Universiteit van Coimbra en middeleeuwse filosofie aan de Universiteit van Porto, waar ze in 2005 afstudeerde met een masterthesis over de middeleeuwse Vlaamse mystica Hadewijch.

Joana Serrado schrijft al gedichten sinds haar lagere-schooltijd. Zij publiceerde poëzie en columns in diverse kranten in Portugal en Madeira. In 2006 werd haar gedicht ‘Os Estatutos do Amor’ (De statuten van de liefde) bekroond met de eerste prijs in de poëziewedstrijd ‘Concurso de Poesia Agostinho Gomes’. In hetzelfde jaar stuurde ze haar eerste bundel, Tratado de Botânica (Verhandeling over Botanie), in voor de Prémio Daniel Faria. De bundel kreeg een eervolle vermelding en werd nog in 2006 uitgegeven door de aan de prijs verbonden uitgeverij Quasi – een van de meest gerenommeerde poëzieuitgevers van Portugal.

In 2006 diende Joana Serrado het filmproject ‘Voices. Visions’ in voor ‘Een kunstzinnig idee’ (Rijksuniversiteit Groningen). Het kreeg een eervolle vermelding en aan de realisatie ervan wordt inmiddels gewerkt.

Meer informatie: Joana Serrado: j.f.g.p.serrado@rug.nl
telefoon: (050) 363 5573, b.g.g. (050) 363 8017

Klik hier voor het persbericht van de Gemeente Groningen.

Laatst gewijzigd:09 juli 2014 13:13

Meer nieuws