Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Minister Cramer bezoekt Eemshaven in 3D

11 oktober 2007
Minister Cramer tijdens de 3D-presentatie
Minister Cramer tijdens de 3D-presentatie

Maandag 8 oktober 2007 bracht Jacqueline Cramer, Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) een bezoek aan de Eemshaven. De minister kreeg een rondleiding over de West- en Oostlob onder leiding van Harm Post, directeur van Groningen Seaports. Hoogtepunt was de opening van de ecologische strook in de Eemshaven. De minister legde, vanuit een graafmachine, eigenhandig de laatste hand aan de vorming van deze natuurstrook, waar de groenknolorchis en de waterspitsmuis in symbiose met de natuur kunnen groeien en leven.

Toekomstbeeld van de Eemshaven in 3D
Toekomstbeeld van de Eemshaven in 3D

In het informatiecentrum kreeg de minister een virtuele driedimensionale rondleiding over de toekomstige Eemshaven te zien, gepresenteerd door Groningen Seaports in samenwerking met het HPC/V. De minister kreeg zo de Eemshaven door een heel andere bril te zien.

Minister Cramer in de graafmachine
De ceremoniële opening van de Ecologische Zone

Vervolgens gaven een aantal deskundigen hun visie op de ontwikkelingen in de Eemshaven en Delfzijl, op het gebied van duurzaam ondernemen, alternatieve energiebronnen en het verminderen van afval en CO2-uitstoot.

Bij de nieuwe Natuurstrook
Foto's met dank aan Koos Broertjens (www.bouweemshaven.nl)
Laatst gewijzigd:23 januari 2017 15:03
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...