Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Minister Cramer bezoekt Eemshaven in 3D

11 oktober 2007
Minister Cramer tijdens de 3D-presentatie
Minister Cramer tijdens de 3D-presentatie

Maandag 8 oktober 2007 bracht Jacqueline Cramer, Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) een bezoek aan de Eemshaven. De minister kreeg een rondleiding over de West- en Oostlob onder leiding van Harm Post, directeur van Groningen Seaports. Hoogtepunt was de opening van de ecologische strook in de Eemshaven. De minister legde, vanuit een graafmachine, eigenhandig de laatste hand aan de vorming van deze natuurstrook, waar de groenknolorchis en de waterspitsmuis in symbiose met de natuur kunnen groeien en leven.

Toekomstbeeld van de Eemshaven in 3D
Toekomstbeeld van de Eemshaven in 3D

In het informatiecentrum kreeg de minister een virtuele driedimensionale rondleiding over de toekomstige Eemshaven te zien, gepresenteerd door Groningen Seaports in samenwerking met het HPC/V. De minister kreeg zo de Eemshaven door een heel andere bril te zien.

Minister Cramer in de graafmachine
De ceremoniële opening van de Ecologische Zone

Vervolgens gaven een aantal deskundigen hun visie op de ontwikkelingen in de Eemshaven en Delfzijl, op het gebied van duurzaam ondernemen, alternatieve energiebronnen en het verminderen van afval en CO2-uitstoot.

Bij de nieuwe Natuurstrook
Foto's met dank aan Koos Broertjens (www.bouweemshaven.nl)
Laatst gewijzigd:23 januari 2017 15:03
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...