Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Minister Cramer bezoekt Eemshaven in 3D

11 oktober 2007
Minister Cramer tijdens de 3D-presentatie
Minister Cramer tijdens de 3D-presentatie

Maandag 8 oktober 2007 bracht Jacqueline Cramer, Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) een bezoek aan de Eemshaven. De minister kreeg een rondleiding over de West- en Oostlob onder leiding van Harm Post, directeur van Groningen Seaports. Hoogtepunt was de opening van de ecologische strook in de Eemshaven. De minister legde, vanuit een graafmachine, eigenhandig de laatste hand aan de vorming van deze natuurstrook, waar de groenknolorchis en de waterspitsmuis in symbiose met de natuur kunnen groeien en leven.

Toekomstbeeld van de Eemshaven in 3D
Toekomstbeeld van de Eemshaven in 3D

In het informatiecentrum kreeg de minister een virtuele driedimensionale rondleiding over de toekomstige Eemshaven te zien, gepresenteerd door Groningen Seaports in samenwerking met het HPC/V. De minister kreeg zo de Eemshaven door een heel andere bril te zien.

Minister Cramer in de graafmachine
De ceremoniële opening van de Ecologische Zone

Vervolgens gaven een aantal deskundigen hun visie op de ontwikkelingen in de Eemshaven en Delfzijl, op het gebied van duurzaam ondernemen, alternatieve energiebronnen en het verminderen van afval en CO2-uitstoot.

Bij de nieuwe Natuurstrook
Foto's met dank aan Koos Broertjens (www.bouweemshaven.nl)
Laatst gewijzigd:23 januari 2017 15:03
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...