Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

23ste Keuningcongres

14 juni 2007
Deelnemers van het Keuningscongres
Deelnemers van het Keuningscongres

23ste Keuningcongres

Op 14 juni verzorgde het HPC/V een zeer geslaagde 3D presentatie tijdens het 23ste Keuningcongres. Het thema was deze keer 'Energie in het landschap' en Harm Post, directeur van Groningen Seaports, lichtte aan de hand van een virtuele vlucht over de Eemshaven anno 2012, de bijdrage toe van verschillende bedrijven op en rond het haventerrein.

23e Keuningcongres: Energie in het landschap
 
Uit de aankondiging:

Een beter landschap door bio-energie?

Het klimaatprobleem liegt er niet om, maar bedreigingen kunnen ook kansen bieden. In Noord-Nederland hebben we dit vaker gezien en we zijn al veel vaker in staat geweest juist de bedreiging om te zetten in een nieuwe economie. Vandaag staan we weer voor zo'n opgave. Kunnen we de sprong maken?
Het Keuningcongres wil de nieuwe mogelijkheden verkennen en onderzoeken. Samen met u willen we aan de weet komen wat burgers en ondernemers beweegt, welke experimenten al lopen in onze regio en wat hun effecten zijn op de leefomgeving. Het congres zoekt naar verbeelding, perspectief en draagvlak. En het zoekt naar vernieuwend beleid, - lokaal, regionaal, nationaal en Europees.

Laatst gewijzigd:24 januari 2017 13:09
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....