Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

23ste Keuningcongres

14 juni 2007
Deelnemers van het Keuningscongres
Deelnemers van het Keuningscongres

23ste Keuningcongres

Op 14 juni verzorgde het HPC/V een zeer geslaagde 3D presentatie tijdens het 23ste Keuningcongres. Het thema was deze keer 'Energie in het landschap' en Harm Post, directeur van Groningen Seaports, lichtte aan de hand van een virtuele vlucht over de Eemshaven anno 2012, de bijdrage toe van verschillende bedrijven op en rond het haventerrein.

23e Keuningcongres: Energie in het landschap
 
Uit de aankondiging:

Een beter landschap door bio-energie?

Het klimaatprobleem liegt er niet om, maar bedreigingen kunnen ook kansen bieden. In Noord-Nederland hebben we dit vaker gezien en we zijn al veel vaker in staat geweest juist de bedreiging om te zetten in een nieuwe economie. Vandaag staan we weer voor zo'n opgave. Kunnen we de sprong maken?
Het Keuningcongres wil de nieuwe mogelijkheden verkennen en onderzoeken. Samen met u willen we aan de weet komen wat burgers en ondernemers beweegt, welke experimenten al lopen in onze regio en wat hun effecten zijn op de leefomgeving. Het congres zoekt naar verbeelding, perspectief en draagvlak. En het zoekt naar vernieuwend beleid, - lokaal, regionaal, nationaal en Europees.

Laatst gewijzigd:24 januari 2017 13:09
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...