Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Akkoord van Groningen

25 juni 2007
De ondertekenaars van het Akkoord van Groningen: J.Wallage, S Kuipers en H.Pijlman
De ondertekenaars van het Akkoord van Groningen: J.Wallage, S Kuipers en H.Pijlman

Op 25 juni 2007 was er een lezing door Koos Duppen in het kader van het Akkoord van Groningen. Dit is een akkoord tussen de gemeente Groningen, de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen waarin is besloten gezamelijk te investeren in de Groningse innovatie en kennis infrastructuur. Met de aanwezigheid van de universiteit, hogeschool en een groot aantal kennisintensieve bedrijven en projecten (bijv. Energy Valley, LOFAR en Biobanking), staat Groningen al op de kaart van de belangrijkste innovatieregio’s in Nederland. De drie partijen achten de verdere ontwikkeling van de kennisinfrastructuur van de stad onder meer van groot belang voor een betere concurrentiekracht van en werkgelegenheid in de regio.

Het HPC/V gaf in een 3D demonstratie een virtuele vlucht over de Zernike campus van de toekomst. Hier zal de komende tijd in een hoog tempo is een groot investeringsprogramma voor het Zernike Science Park worden uitgevoerd. Daarmee moet dit science park zich ontwikkelen tot een ultramodern en architectonisch hoogstaand stadsdeel met een hoogwaardige OV-verbinding.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:23
printView this page in: English

Meer nieuws