Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

HPC/V geeft 'wervelende' 3D-show voor 500 toeschouwers

03 februari 2005
Enkele toeschouwers, rechts achter beeldscherm: Frans van Hoesel (bril) en Martijn Kragtwijk (klik om te vergroten).
Enkele toeschouwers, rechts achter beeldscherm: Frans van Hoesel (bril) en Martijn Kragtwijk (klik om te vergroten).

Op 13 januari j.l. heeft het HPC/V op de nieuwjaarsreceptie van Groningen Seaports alle aanwezigen een kijkje in de toekomst gegeven. Onderwerp was de toekomstplannen voor de Eemshaven, één van de twee havenlocaties die beheerd worden door Groningen Seaports. Een 3D-model van de huidige situatie was aangevuld met geplande bebouwing en extra havenbekkens, waar real-time doorheen kon worden gevlogen.

Door middel van 3D-brillen konden de ca. 500 aanwezigen zien hoe de Eemshaven er over een aantal jaren uit kan gaan zien. Met Windows Media Player is een rondvlucht te maken (small 16 Mb, medium 85 Mb).

Overzicht Groningen Seaports
Overzicht Groningen Seaports
Nieuwe haven en industrie
Nieuwe haven en industrie
Laatst gewijzigd:23 januari 2017 14:53

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...