Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

BlueGene/L Workshop

16 december 2004

To familiarise potential users with the properties of BlueGene/L and to help them port their codes to use this new platform efficiently, ASTRON, the Computing Centre of the Rijksuniversiteit Groningen and IBM jointly organised a two day workshop aimed mainly at users who are familiar with issues related to the optimisation and parallelisation of their codes. Several experienced IBM developers provided details on BlueGeneÕs architecture and (software) infrastructure and to help users assess the potential benefit that they may expect from the LOFAR BlueGene/L.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:24

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....