Wil je je na je bachelor verder verdiepen in geografie, planologie of demografie én leren om die kennis over te brengen aan jongeren? Het onderwijs zoekt inspirerende docenten aardrijkskunde!
Wie herinnert zich niet die ene fantastische docent? Als leraar heb je een enorme invloed op de ontwikkeling van jongeren. Leerlingen willen een leraar die weet waar hij/zij het over heeft, dit op een actieve manier kan overbrengen én oog voor de leerling heeft. In deze tweejarige master ontwikkel je je niet alleen tot tot geograaf, planoloog of demograaf, maar ook tot docent aardrijkskunde voor alle niveaus van het voortgezet onderwijs.
Het eerste jaar van de master heeft daarom een verdiepend karakter. Je volgt vakken uit een van de vijf masterprogramma’s van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. In het tweede semester loop je een korte stage om de basis van het lesgeven onder de knie te krijgen.
In het tweede jaar volg je vakken bij de Lerarenopleiding. Daar ligt de nadruk op de verbinding tussen theorie en praktijk. Door de theorie begrijp je hoe leerlingen aardrijkskunde leren - en wat dat betekent voor je lessen. Vanaf het begin van het jaar geef je die lessen op een school in Noord-Nederland.
Dat doe je niet alleen: je werkt veel samen met je medestudenten – met die van aardrijkskunde, maar ook die van andere vakken. De begeleiding is intensief, zowel op je stageschool als op de universiteit.
Na het behalen van je diploma ben je bevoegd om aardrijkskunde op alle niveaus van het voortgezet onderwijs te geven, maar ook op het mbo of in het volwassenenonderwijs.
Heb je al een master op het gebied van geografie? Of ben je nog bezig met je bachelor, maar wil je een educatieve minor volgen? Kijk op welke manieren je nog meer leraar kunt worden!
Master Open Dag
Ben je geïnteresseerd?
Kom dan naar de Master Open Dag op
donderdag
21 maart. Inschrijven voor de
presentatie kan via de
Master's Week webpagina (inschrijven
kan vanaf 1 maart
).