Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenMaster en PhD opleidingenEducatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen - Aardrijkskunde
Header image Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen - Aardrijkskunde

Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen - Aardrijkskunde

Wil je je na je bacheloropleiding verder verdiepen in de geografie, planologie of demografie, maar ook in de praktijk de vaardigheden ontwikkelen om les te geven? Dan is deze opleiding wat je zoekt.

De opleiding duurt 2 jaar en stelt je in staat om als 1e graads docent aan de slag te gaan. In het 1e jaar leer je meer over de vakinhoud. In het 2e jaar leer je deze kennis over te brengen en leer je meer over de fysische geografie.
Dit doe je door 3 dagen in de week aardrijkskunde te geven op een school in Noord-Nederland, voor een deel in de bovenbouw van havo/vwo. Je werkt van het observeren van ervaren docenten naar zelfstandig lesgeven toe. Middelbare scholieren wegwijs maken in de hun omringende complexe leefomgeving, maar ook het overdragen van informatie over en het inzichtelijk maken van ingewikkelde ruimtelijke maatschappelijke kwesties vereist vakmanschap.
Daarnaast verdiep je je op de universiteit in vakdidactiek en onderwijskunde. Een stagevergoeding in het 2e jaar is mogelijk, maar niet gegarandeerd.

Er zijn 9 promotievideo's van de lerarenopleiding die je een goed en realistisch beeld geven van de opleiding.

Er bestaat ook een eenjarige postmaster opleiding (Master LVHO). Meer informatie over deze opleiding vind je op Lerarenopleiding postmaster

Feiten & Cijfers
Titel/Graad
MSc in Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen
Croho code
68532
Type opleiding
Educatieve master
Voertaal
Nederlands (100%)
Duur
24 maanden (120 ECTS)
Start
Februari, SeptemberSeptember
Vorm
voltijd
Faculteit
Ruimtelijke wetenschappen
printView this page in: English