OnderwijsOpleidingenMaster en PhD opleidingenEducatie in Taal en cultuurwetenschappen - Duitse taal en cultuur
Header image Educatie in Taal en cultuurwetenschappen - Duitse taal en cultuur

Educatie in Taal en cultuurwetenschappen - Duitse taal en cultuur

Wil je je vakinhoudelijke kennis verdiepen, maar ook de vaardigheden leren om les te geven of op andere manieren informatie over te dragen? Dan is deze opleiding precies wat je zoekt.

Deze tweejarige educatieve master leidt je op tot leraar eerste graad in de Duitse taal en cultuur. De opleiding bestaat uit een didactisch en een vakinhoudelijk deel.

In het didactische deel van het eerste jaar maak je uitgebreid kennis met alle aspecten van het beroep van leraar. Voor het vakinhoudelijke deel volg je vakken van de mastertrack European Linguistics (Taalwetenschappen) en van European Literatures and Cultures (Letterkunde).

Je leert over de laatste vernieuwingen in het onderwijs en over de veranderende rol van de leraar. Tijdens een uitgebreide stage op een school voor voortgezet onderwijs geef je een serie lessen, waarvan een aantal zelfstandig. In het tweede jaar heb je een kleine aanstelling op een school voor voortgezet onderwijs. Eén dag in de week is bestemd voor colleges, mentorbijeenkomsten en groepsopdrachten.

Het afronden van dit tweejarige programma levert je naast een masterdiploma ook een eerstegraads onderwijsbevoegdheid Duits op.

Je kunt dit programma zowel voltijds als deeltijd doen. Deeltijd houdt in dat je in overleg met de studieadviseur het programma kunt verspreiden over een langere periode.
Heb je al een master Duits? Dan kun je ook de éénjarige lerarenopleiding volgen. Lees hier meer over het verschil tussen de één- en tweejarige lerarenopleidingen aan de RUG.

Let op: wil je je voor komend studiejaar opnieuw inschrijven voor de tweejarige educatieve master Duits? Je moet dan de oude code gebruiken! Een overzicht van de oude codes vind je hier.

Meer over deze opleiding
Feiten & Cijfers
Titel/Graad
MA in Educatie in de Taal- en cultuurwetenschappen
Croho code
Type opleiding
Educatieve master
Duits (40%), Nederlands (40%), Engels (20%)
24 maanden (120 ECTS)
Februari, SeptemberFebruari, September
Vorm
voltijd, deeltijd
Faculteit
Letteren

Tegemoetkoming studiekosten

Lees hier meer over de eenmalige tegemoetkoming in de studiekosten voor onderwijsmasters van het Ministerie van Onderwijs.

printOok beschikbaar in het: English