Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOnderwijs Faculteit der LetterenMasterFacultaire Minoren

Minor Digital Humanities

Dit is een Engelstalige minor.

Wat zijn je vaardigheden als het gaat om het begrijpen van digitale cultuur of het doen van onderzoek met digitale hulpmiddelen? Weet je hoe gegevens, algoritmen en code werken?

De geesteswetenschappen zijn steeds meer in het digitale domein terechtgekomen. Deze veranderende omstandigheden bieden nieuwe uitdagingen en kansen. De minor biedt een introductie in de debatten, methoden en vaardigheden die je nodig hebt in het geavanceerde veld van digital humanities. De minor geeft een inleiding in programmeervaardigheden, leert je omgaan met digitale data en begeleidt je bij het reflecteren op digitale cultuur. Dit 30 ECTS-programma geeft ook toegang tot het mastertraject Digital Humanities.

Bekijk hier het programma van de Facultaire Minor Digital Humanities

Met deze Facultaire Minor van 30 ECTS is de mastertrack Digital Humanitiesvan de masteropleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen toegankelijk voor alle studenten met een BA-diploma van de Faculteit der Letteren, behalve voor studenten met een BSc-diploma Informatiekunde. Daarnaast is deze interfacultaire minor toegankelijk voor studenten van de Faculteit Wijsbegeerte en de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap,

Laatst gewijzigd:13 februari 2019 14:03
printView this page in: English