Skip to ContentSkip to Navigation
Groundbreaking WorkOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Groundbreaking Work
@University of Groningen
Groundbreaking Work Projecten Zernikelaan

Updates: straatverlichting Paddepoelsterweg en project Zernikelaan

08 november 2018

Hieronder twee berichten vanuit de Gemeente Groningen over infrastructurele projecten op de Zernike Campus Groningen:

‘Upgrade Zernikelaan’ in aanbestedingsfase

Het project ‘Upgrade Zernikelaan’ zit inmiddels in de aanbestedingsfase. De Gemeente verwacht begin 2019 een aannemer gevonden te hebben die het werk kan uitvoeren. Zodra de aannemer bekend is, zal meer duidelijk worden over de planning en de fasering van de uitvoering.

De Zernikelaan wordt veiliger en aantrekkelijker gemaakt. Hiervoor gaat de Zernikelaan de komende jaren helemaal op de schop. Er komt een groene promenade van 1600 meter lang, met groenstroken en afzonderlijke bus- en rijbanen.

Straatverlichting bij Penningsdijk & Paddepoelsterweg

Straatverlichting aangebracht bij Paddepoelsterweg

De afgelopen tijd is gewerkt aan het aanbrengen van verlichting op de Paddepoelsterweg, de nieuwe fietsroute naar de Zernike Campus Groningen. Dit project is inmiddels gereed. Alleen het gedeelte van het fietspad onder de Linnaeusborg door moet nog worden voorzien van extra verlichting. Dit staat begin volgend jaar op de planning.

Neem de groene route!

De nieuwe fietspaden zijn extra breed en deze route is vaak sneller, rustig en groen. En nu dus ook verlicht. Het gebruik van deze route wordt aanbevolen door de RUG en de Hanze. Het helpt tevens om files op de ringweg terug te dringen, omdat autoverkeer vanaf de ring beter kan doorstromen.

Straatverlichting is geplaatst langs de Paddepoelsterweg en Penningsdijk.
Straatverlichting is geplaatst langs de Paddepoelsterweg en Penningsdijk.

Zernike Campus in ontwikkeling

De Zernike Campus Groningen is non-stop in ontwikkeling om de beste omgeving te bieden voor haar community. Dit leidt tot diverse bouwprojecten. Ook wordt er gewerkt aan de toegangswegen naar de campus. Campus Groningen biedt een handig overzicht van alle bouw- en infrastructurele projecten die nu en de komende jaren plaatsvinden op de campus, waaronder de Zernikelaan, Aletta Jacobshal, Feringa Building en Zernikeplein 7.

Laatst gewijzigd:09 november 2018 13:39
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

Volg ons opfacebook instagram