Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPsychologieWetenmeteneten

18/4/18 ~ Walgen van jezelf

Op Mindwise.nl vertelt Paula von Spreckelsen, PhD student binnen onze Academische Werkplaats, over haar onderzoek naar "the repulsive body image". Benieuwd waar dit over gaat? Lees dan hier verder.

14/4/18 ~ Jonge doctor: je goede humeur is slecht voor de lijn

Niets lekkerder dan in je verdriet zwelgen op de bank met een bak ijs. Verdriet staat erom bekend niet goed te zijn voor de lijn. Maar volgens promovenda Renate Neimeijer leidt juist een positieve stemming ertoe dat lijners eerder toegeven aan de verleiding van voedsel. Dat blijkt uit onderzoek waar ze eind maart op promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In dr Kelder en Co verdedigt ze haar proefschrift nogmaals.

29/3/18 ~ Aantrekkingskracht van voedsel en de stemming van de lijner beïnvloeden het succes van lijnen

Op 29 maart 2018 promoveerde Renate Neimeijer op haar proefschrift Has food lost its attraction in anorexia nervosa? A cognitive approach. Ben je benieuwd wat ze onderzocht, dan kun je hier meer lezen.

Laatst gewijzigd:19 april 2018 00:50