Sport Science Institute Groningen ontvangt financiële impuls
Het Sport Science Institute Groningen (SSIG) heeft onlangs een financiële bijdrage vanuit het Akkoord van Groningen ontvangen. Middels deze ondersteuning vanuit de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen, het Universitair Medisch Centrum Groningen, de gemeente Groningen en de Provincie Groningen kan het SSIG zich verder ontwikkelen als hét instituut van Noord Nederland waarin sportwetenschappelijk onderwijs en onderzoek wordt gebundeld.
Het SSIG is een netwerkorganisatie en heeft als doel sportwetenschappelijke kennis te ontwikkelen en te delen. Door middel van de financiële impuls bundelen de bovenstaande partijen hun krachten voor zowel de stad als de provincie Groningen op het gebied van sport en bewegen, wat uitstekend aansluit bij het motto ‘Groningen, city of talent’ en het speerpunt healthy ageing.
De activiteiten om sportwetenschappelijke kennis meer onder de aandacht te brengen zullen de komende jaren verder worden uitgebreid, zoals Sport Science Debates, diverse symposia, een website met agenda’s en columns. Daarnaast zullen activiteiten ook meer worden gericht op het ontwikkelen van sport- en beweeginnovaties om bewegingsprestaties van jong tot oud te optimaliseren. Daarvoor is het Sportinnovator Centrum Groningen opgericht.
Oud-voorzitter van het SSIG-bestuur Chris Visscher geeft aan dat het ontvangen van de financiële ondersteuning vanuit het akkoord van Groningen een bekroning is op het werk wat tot nu toe vooral gebaseerd was op de inzet van vele vrijwilligers.
Onlangs is het bestuur van het SSIG vernieuwd door het benoemen van professor Koen Lemmink (hoofd Centrum voor Bewegingswetenschappen) als voorzitter en Dr. Hans Zwerver (namens het UMCG) en Koen Eekma (namens de gemeente Groningen) als nieuwe leden van het bestuur dat verder bestaat uit Prof. Nico van Yperen (namens de RUG) en Dr Johan de Jong (namens de Hanzehogeschool Groningen).
Laatst gewijzigd: | 05 april 2018 12:11 |
Meer nieuws
-
20 februari 2019
“Uit de boekenkast” - De invloed van jeugdliteratuur op de houding van jongeren ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit
Onderzoekers Diana van Bergen en Sanne Parlevliet van de Rijksuniversiteit Groningen starten binnenkort de pilotstudie “Uit de boekenkast” . Deze studie is mogelijk door een subsidie van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Seksualiteit (FWOS)...
-
18 februari 2019
Ook onderzoek dóen draagt bij aan de zorg
GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut Klaske Glashouwer is science-practitioner. Bij GGZ-instelling Accare behandelt ze kinderen en jongeren met eetstoornissen en coördineert ze onderzoek. Aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen...
-
15 februari 2019
Stynke Castelein wint de Vrouw in de Media Award Groningen 2018
Stynke Castelein, bijzonder hoogleraar herstelbevordering bij ernstige psychische aandoeningen aan de Rijksuniversiteit Groningen en hoofd onderzoek bij Lentis, ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 voor de provincie Groningen.