Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Psychology

Joke Spikman ontvangt Betto Deelmanprijs 2018 voor haar werk in vakgebied van de neuropsychologie

23 mei 2018

Prof. dr. Joke Spikman, hoogleraar Medische neuropsychologie, ontvangt 15 juni as. de Betto Deelmanprijs 2018 vanwege haar uitzonderlijke verdiensten als neuropsycholoog en haar bijdrage aan het vakgebied van de neuropsychologie in Nederland. De prijs, bestaande uit een erepenning en een bedrag van 5000 euro, wordt uitgereikt door de Stichting Neuropsychologie Nederland tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Groninger Museum.

Professor Spikman heeft na haar studie psychologie haar promotieonderzoek op het gebied van aandacht- en executieve stoornissen bij traumatisch hersenletsel uitgevoerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen waar zij in 2001 promoveerde bij professor Deelman. In 2015 werd zij in Groningen tot hoogleraar benoemd op het gebied van de Medische Neuropsychologie in het bijzonder de neuropsychologische revalidatie.

Naast expert op het gebied van executieve functiestoornissen is zij ook werkzaam op het terrein van aandoeningen van sociale cognitie. Professor Spikman is zeer actief op het gebied van de neuropsychologische revalidatie waarbij zij samenwerkt met veel collega’s in binnen- en buitenland. Daarnaast verzorgt zij onderwijs, zowel in Groningen als bij postacademische opleidingen. Vanaf 2014 is zij voorzitter van de NIP-Sectie Neuropsychologie, waarvan zij daarvoor al enkele jaren actief betrokken was als bestuurslid. Zij is redactielid voor het handboek Klinische Neuropsychologie en heeft vele jaren in de redactie van het Tijdschrift voor Neuropsychologie gezeten.

Betto Deelmanprijs

De prijs is vernoemd naar prof. dr. Betto Deelman (1934 – 2012), hoogleraar neuropsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en één van de grondleggers van de neuropsychologie in Nederland. De prijs werd eerder uitgereikt aan Han Diesfeldt (2009), Roy Kessels (2011), Hanna Swaab (2013), Hilde Geurts (2014), Esther van den Berg (2015), Erik Scherder (2016) en Luciano Fasotti (2017).

Uitreiking van de Betto Deelmanprijs op 15 juni

De uitreiking van de Betto Deelmanprijs aan prof. dr. Joke Spikman zal plaatsvinden op 15 juni 2018 in Groningen van 15.00 tot 18.00 uur in het Groninger Museum. Tijdens de prijsuitreiking zal oa. Prof. Donald Stuss (University of Toronto, Canada) een lezing houden.

Meer informatie:

Laatst gewijzigd:23 mei 2018 10:30

Meer nieuws