Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPedagogische wetenschappen en OnderwijskundeOnderzoekFoster Care Research Centre Groningen

Kick-off van het Foster Care Research Centre Groningen

29 mei 2017

Wanneer kinderen door omstandigheden tijdelijk of langdurig niet bij hun eigen ouders kunnen wonen, is een pleeggezin een goede optie. Familieleden, andere bekenden of compleet onbekenden nemen dan de rol van opvoeder waar, met als doel de kinderen een veilige en stabiele thuissituatie te geven waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Pleeggezinnen worden hierbij geholpen door professionals binnen de jeugdzorg. Wetenschappelijk onderzoek over pleegzorg is een speerpunt in het onderzoeksprogramma van de basiseenheid Orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 1 mei hebben we dit onderzoek ondergebracht in een Research Centre.

Het Foster Care Research Centre Groningen bestudeert beslissingsprocessen binnen pleegzorg, ervaringen van kinderen die verblijven in de pleegzorg, interventies voor kinderen en hun verzorgers, en de korte en lange termijn uitkomsten van pleegzorgplaatsingen. Ons doel is om pleegouders, professionals, organisaties en beleid te informeren over wat de beste (‘evidence-based’ of ‘knowledge-based’) manieren zijn om deze kwetsbare groep te ondersteunen. Op onze website kunt u alles lezen over onze projecten en publicaties. Ook kunt u zich hier aanmelden voor nieuwsupdates om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen de onderzoeksgroep.

Laatst gewijzigd:29 mei 2017 09:38

Meer nieuws