Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Behavioural and Social SciencesPedOn

Bea Maes spreekt Han Nakken Lezing 2016 uit

15 oktober 2016
Professor dr Bea Maes

Professor dr Bea Maes verzorgt dit jaar de Han Nakken lezing. De titel van haar lezing is “De cruciale rol van begeleiders in het ondersteunen van sociale interactie en participatie van mensen met Ernstig Verstandelijke en Meervoudige Beperkingen (EMB)”. De Han Nakken lezing 2016 vindt plaats op vrijdag 9 december 2016 in het Van Swinderenhuys in Groningen. Na de lezing worden ook de Han Nakken prijzen uitgereikt voor de beste wetenschappelijke prestatie en de opmerkelijkste praktijkprestatie op het gebied van personen met (Zeer) Ernstige Verstandelijke en Meervoudige Beperkingen.

Bea Maes

Mw. Prof. dr B. (Bea) Maes is hoogleraar Gezins- en Orthopedagogiek en decaan van de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven, Belgie. Zij is gespecialiseerd in het domein van opvoeding, onderwijs en orthopedagogische begeleiding van personen met een handicap.

Han Nakken lezing en prijzen

De Han Nakken lezing en de Han Nakken prijzen zijn een eerbetoon aan het werk van de in juli 2010 overleden prof. dr. Han Nakken. Hij wordt gezien als pionier op het gebied van onderzoek naar het verbeteren van zorg voor personen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. De lezing is een initiatief van het Research Centre on Profound and Multiple Disabilities (PMD). Met dit initiatief wil het Centre het gedachtegoed van Han Nakken eren.

Meer info: http://www.rug.nl/gmw/pedagogy-and-educational-sciences/research/researchpmd/hnaward/

Laatst gewijzigd:05 april 2019 11:17

Meer nieuws

 • 12 november 2019

  Twee winnaars Pieter Boekeprijs

  Voor het eerst in de geschiedenis van de Pieter Boekeprijs zijn er twee winnaars: Suzy Matthijssenvoor en David van den Berg.

 • 12 november 2019

  Emeritus Douwe Draaisma: ‘Een goed verhaal ga ik niet uit de weg’

  Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt vertelde Douwe Draaisma al in zijn boeken. Plotseling is hij zelf met emeritaat. Mathijs Deen sprak op Texel met de vorser van het autobiografisch geheugen, die het verstrijken van de tijd monter ondergaat...

 • 11 november 2019

  Met stiltes de publieke opinie veranderen?

  Sociaal psycholoog Namkje Koudenburg heeft een Early Career Award van de KNAW gekregen. Koudenburg onderzoekt welke invloed de microdynamiek van conversaties heeft op de publieke opinie.