Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Lerarenopleiding Expertisecentrum Vakdidactiek Noord Professionele Leergemeenschappen

Professionele Leergemeenschappen

EVN

Samen met vakcollega's werken aan betere lessen? Sluit dan aan bij een van de Professionele Leergemeenschappen (PLG's) van het Expertisecentrum Vakdidactiek Noord. Klik in de menubalk links of hieronder op uw vak om het aanbod te bekijken.

Professionele Leergemeenschap Aardrijkskunde

Effectief omgevingsonderwijs in de aardrijkskundeles. Ben je aardrijkskundedocent in het voortgezet onderwijs in het noorden? Dan is deze Professionele Leergemeenschap (PLG) voor jou bedoeld! Alle eerste- en tweedegraads docenten aardrijkskunde zijn van harte welkom! Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Duits

Taakgericht werken aan talen en culturen. Gemeinsam sind wir stark. Ben je docent Frans, Duits of Spaans in het voortgezet onderwijs of mbo, wil je je onderwijs actualiseren en meer inhoud in je lessen? Dan is deze Professionele Leergemeenschap (PLG) bedoeld voor jou! Alle eerste- en tweedegraads collega’s Frans, Duits en Spaans die lesgeven in de onder- en/of bovenbouw zijn van harte uitgenodigd. Je kunt je individueel of samen met sectiegenoten aanmelden. Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Engels

Formative teaching in the English language classroom. Docenten Engels (beginnende, ervaren, eerste- en tweedegraads docenten) die het leren van leerlingen beter in beeld willen krijgen en op zoek zijn naar hoe ze daarnaar kunnen handelen. Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Filosofie

'Mens en technologie' Professionele Leergemeenschap voor het vwo-examen filosofie. Fillosofiedocenten in het vo met eindexamenklassen. Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Frans

Taakgericht werken aan talen en culturen. Ensemble c’est tout ! Ben je docent Frans, Duits of Spaans in het voortgezet onderwijs of mbo, wil je je onderwijs actualiseren en meer inhoud in je lessen? Dan is deze Professionele Leergemeenschap (PLG) bedoeld voor jou! Alle eerste- en tweedegraads collega’s Frans, Duits en Spaans die lesgeven in de onder- en/of bovenbouw zijn van harte uitgenodigd. Je kunt je individueel of samen met sectiegenoten aanmelden. Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Geschiedenis

Grensoverstijgend geschiedenisonderwijs. Bent u geschiedenisdocent in het voortgezet onderwijs? Dan is deze Professionele Leergemeenschap (PLG) bedoeld voor u! Alle eerste- en tweedegraads collega’s geschiedenis zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze PLG. Let op: er is binnen deze PLG slechts plek voor 15 docenten. Vol = vol, dus wees er snel bij! Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Informatica

Alle informaticadocenten, zowel beginnend als ervaren, die zich verder willen ontwikkelen en behoefte hebben om collega’s te ontmoeten, zijn welkom! Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Klassieke Talen

Netwerk Classici Noord: beter samen. Deze PLG is bestemd voor alle docenten GLTC uit het Noorden van Nederland. Afgelopen jaren heeft een groep van ongeveer 30 enthousiaste classici deelgenomen aan vijf bijeenkomsten met diverse thema’s en gastsprekers, interactieve lezingen en workshops. Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Natuurkunde

Natuurkunde gaat door. Eerstegraads docenten natuurkunde. Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Nederlands

Kern van het schrijfonderwijs is goed formuleren. In deze Professionele Leergemeenschap zoeken vo- en ho-docenten samen naar good practices voor het ontwikkelen van schriftelijke formuleervaardigheid, waarbij ze de aansluiting tussen voortgezet en hoger onderwijs in het vizier houden. Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Spaans

Taakgericht werken aan talen en culturen. ¡ Juntos somos fuertes ! Ben je docent Frans, Duits of Spaans in het voortgezet onderwijs of mbo, wil je je onderwijs actualiseren en meer inhoud in je lessen? Dan is deze Professionele Leergemeenschap (PLG) bedoeld voor jou! Alle eerste- en tweedegraads collega’s Frans, Duits en Spaans die lesgeven in de onder- en/of bovenbouw zijn van harte uitgenodigd. Je kunt je individueel of samen met sectiegenoten aanmelden. Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Wiskunde

Versterk probleemoplossingsvaardigheden in de wiskundeles. Eerste- en tweedegraads wiskundedocenten. Meer informatie?

Laatst gewijzigd:21 november 2022 13:45