Skip to ContentSkip to Navigation

Professionele Leergemeenschappen

EVN

Samen met vakcollega's werken aan betere lessen? Sluit dan aan bij een van de Professionele Leergemeenschappen (PLG's) van het Expertisecentrum Vakdidactiek Noord. Klik in de menubalk links of hieronder op uw vak om het aanbod te bekijken.

Professionele Leergemeenschap Aardrijkskunde

In het studiejaar 2024-2025 wordt er geen Professionele Leergemeenschap (PLG) aangeboden.

Professionele Leergemeenschap Duits

Taakgericht werken aan talen en culturen. Gemeinsam sind wir stark. Ben je docent Frans, Duits of Spaans in het voortgezet onderwijs of mbo, wil je je onderwijs actualiseren en meer inhoud in je lessen? Dan is deze Professionele Leergemeenschap (PLG) bedoeld voor jou! Alle eerste- en tweedegraads collega’s Frans, Duits en Spaans die lesgeven in de onder- en/of bovenbouw zijn van harte uitgenodigd. Je kunt je individueel of samen met sectiegenoten aanmelden. Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Economie

In het studiejaar 2024-2025 wordt er geen Professionele Leergemeenschap (PLG) aangeboden.

Professionele Leergemeenschap Engels

In het studiejaar 2024-2025 wordt er geen Professionele Leergemeenschap (PLG) aangeboden.

Professionele Leergemeenschap Filosofie

Differentiëren bij filosofie: hoe, wat een waarom? Voor de onderwijsinspectie is differentiatie een belangrijk beoordelingscriterium, maar voor filosofie is dat niet zo vanzelfsprekend of makkelijk. We gaan het onderwerp in deze PLG ruim benaderen: eerst gaan we in gesprek over wat het belang van differentiatie is en hoe we hier over denken met betrekking tot ons eigen vak. Vervolgens brengen we mogelijkheden in kaart om te differentiëren op verschillende gebieden en manieren, en gaan we goede voorbeelden uitwisselen en uitproberen.Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Frans

Taakgericht werken aan talen en culturen. Ensemble c’est tout ! Ben je docent Frans, Duits of Spaans in het voortgezet onderwijs of mbo, wil je je onderwijs actualiseren en meer inhoud in je lessen? Dan is deze Professionele Leergemeenschap (PLG) bedoeld voor jou! Alle eerste- en tweedegraads collega’s Frans, Duits en Spaans die lesgeven in de onder- en/of bovenbouw zijn van harte uitgenodigd. Je kunt je individueel of samen met sectiegenoten aanmelden. Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Geschiedenis

Bent u geschiedenisdocent en heeft u interesse in nascholing? Bekijk dan de nascholingspagina. Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Godsdienst & Levensbeschouwing

In het studiejaar 2024-2025 wordt er geen Professionele Leergemeenschap (PLG) aangeboden. Wel organiseert de Faculteit Religie, Cultuur en Maatschappij op woensdag 2 oktober 2024 een docentenmiddag. Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Informatica

Vaak ben je als docent informatica een eenpersoons sectie op je school. Daarom is het zinvol en nuttig om vakcollega’s van andere scholen te ontmoeten om ervaringen, tips, lesmateriaal, toetsen, PTA’s en andere vakspecifieke zaken uit te wisselen. Deze PLG is erop gericht om te voorzien in deze behoeften. Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Klassieke Talen
Professionele Leergemeenschap Natuurkunde

Natuurkunde gaat door! Ben je een eerstegraads docent natuurkunde en wil je vakdidactische ideeën en expertise uitwisselen? Dan is deze PLG iets voor jou. Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Nederlands

In het studiejaar 2024-2025 wordt er geen Professionele Leergemeenschap (PLG) aangeboden.

Professionele Leergemeenschap Spaans

Taakgericht werken aan talen en culturen. ¡ Juntos somos fuertes ! Ben je docent Frans, Duits of Spaans in het voortgezet onderwijs of mbo, wil je je onderwijs actualiseren en meer inhoud in je lessen? Dan is deze Professionele Leergemeenschap (PLG) bedoeld voor jou! Alle eerste- en tweedegraads collega’s Frans, Duits en Spaans die lesgeven in de onder- en/of bovenbouw zijn van harte uitgenodigd. Je kunt je individueel of samen met sectiegenoten aanmelden. Meer informatie?

Professionele Leergemeenschap Wiskunde

In het studiejaar 2024-2025 wordt er geen Professionele Leergemeenschap (PLG) aangeboden.

Laatst gewijzigd:15 juli 2024 11:03