Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Lerarenopleiding Expertisecentrum Vakdidactiek Noord Dag van Taal, Kunsten en Cultuur

Sprekers

Hieronder vindt u een overzicht van de sprekers.

Babs Gons | Plenaire lezing

Met veel trots presenteren we onze plenaire spreker van de DTKC 2024: Babs Gons – Dichter des Vaderlands tot september 2025! Haar boek HARDOP, waarin zij achttien toonaangevende performers uit de spoken word-scene voor het voetlicht brengt, kwam uit in 2019. Ze debuteerde in mei 2021 met haar eerste dichtbundel Doe Het Toch Maar, die werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs en de Poëziedebuutprijs. In hetzelfde jaar schreef ze het Boekenweekgedicht. In 2021 verscheen ook een kinderboek van haar hand Het Begint Met Een Droom. In 2022 verscheen Alles wat je liefhebt wordt mooi en was ze een van twee winnaars van De Johnny, een oeuvreprijs voor podiumpoëzie.

Gons is niet alleen schrijver en dichter, maar ook docent en performer met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Ze wordt dan ook vaak gevraagd haar werk te presenteren tijdens maatschappelijke initiatieven of herdenkingen, zoals van de Februaristaking en het slavernijverleden. En vandaag is ze bij ons, om te spreken over woordkunst, poëzie, jongeren en onderwijs! Naast de plenaire lezing verzorgt ze ook een workshop Spoken Word.

Kunstvakken/CKV Duits Engels Frans
  • Florentine Krijnen

Nederlands Spaans Vakoverstijgend
Laatst gewijzigd:16 november 2023 11:37