Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Lerarenopleiding Expertisecentrum Vakdidactiek Noord Dag van Taal, Kunsten en Cultuur

Over ons

De programmacommissie van de Dag van Taal, Kunsten en Cultuur bestaat uit Carien Bakker, Inge Elferink, Nadia Gerritsen, Sandra Loevenich, Gerdientje Oggel, Clary Ravesloot, Esther Schaareman, Marieke van Stempvoort en Kim Vankoughnett.

Lees hieronder de biografieën.

Carien Bakker | Nederlands

Carien Bakker is vakdidacticus Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze leidt aantal professionele leergemeenschappen van docenten Nederlands en doet promotieonderzoek naar Lesson Study in de lerarenopleiding.

Carien Bakker
Inge Elferink | Frans

Inge Elferink is als vakdidacticus Frans verbonden aan de RUG en tevens werkzaam als lerarenopleider aan NHL Stenden Hogeschool.

Inge Elferink
Nadia Gerritsen | Engels

Nadia Gerritsen is vakdidacticus Engels bij de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is gespecialiseerd in interculturele communicatieve competentie en inhoudsgericht onderwijs. Haar interesse en expertise op deze gebieden is allemaal begonnen daar waar het om draait: samen met leerlingen in het Engelse lokaal.

Nadia
Sandra Loevenich | Duits

Sandra Loevenich is vakdidacticus Duits aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is ook werkzaam als lerarenopleider in Duitsland en daar verbonden aan de universiteit Vechta. Haar expertise ligt op het gebied van leesvaardigheid en -socialisatieonderzoek. In haar promotieonderzoek heeft zij cultuurverschillen betreffende de onderwijspraktijk in Duitsland en Nederland in kaart gebracht.

Sandra
Gerdientje Oggel | Spaans

Gerdientje Oggel is vakdidacticus Spaans bij de Lerarenopleiding en docent/coördinator Spaans bij de vakgroep Language Learning van de opleiding Europese Talen en Culturen, beiden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Gerdientje Oggel
Clary Ravesloot | Nederlands

Clary Ravesloot is vakdidacticus Nederlands aan de RUG en redacteur van Levende Talen Magazine. Zij houdt zich daarnaast vooral bezig met het thema geïntegreerd lees- en schrijfonderwijs, waarover ze met Joyce Bunt in Levende Talen Magazine het artikel Ze voelt zich als een vlieg? Een voorbeeld van geïntegreerd lees- en schrijfonderwijs publiceerde.

Clary Ravesloot
Esther Schaareman | Kunstvakken/CKV

Esther Schaareman gaf meer dan 25 jaar les in diverse kunstvakken op het VO; ze doceert o.a. onderwijskunde, psychologie, pedagogiek aan kunstvakdocentenopleidingen (Hanzehogeschool Academie Minerva & Prins Claus Conservatorium, Groningen). Ze begeleidt studenten bij het ontwerpen en verzorgen van actuele, betekenisvolle kunsteducatie in zowel muziek- als beeldende kunsteducatie. Binnen het lectoraat Kunsteducatie houdt ze zich als docent-onderzoeker bezig met de pedagogische opdracht van de kunstvakken vanuit burgerschapsperspectief. Ze is redacteur en auteur bij Kunstzone.

Esther
Marieke van Stempvoort | Kunstvakken/CKV

Marieke van Stempvoort was meer dan 23 jaar docent kunstvakken in het voortgezet onderwijs. Zij is tevens docent vakdidactiek en onderzoek aan de docentenopleiding van Academie Minerva. Daarbij is zij ook projectleider van de innovatiewerkplaats KunstEducatie NoorderBreed, een samenwerkingsverband van de docentenopleidingen van het Prins Claus conservatorium, Academie Minerva, de Pedagogische Academie en de Master Kunst Educatie.

Marieke
Kim Vankoughnett | Engels

Kim VanKoughnett is vakdidacticus Engels aan de Rijksuniversiteit Groningen en is werkzaam als lerarenopleider aan de NHL Stenden Hogeschool. Kim werkt ook als docent Engels bij ROC Friese Poort in Leeuwarden.

Kim
Laatst gewijzigd:16 november 2023 09:40