Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Spatial Sciences Organization Lectures and symposia Ruimtelijk Verkiezingsdebat 2017

Debaters

Andre Bosman
Andre Bosman

André Bosman (VVD – nr. 24)

Na 23 jaar als vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht te hebben gewerkt, is André Bosman sinds 2010 tweede Kamerlid namens de VVD. Sinds het vertrek van René leegte is André Bosman woordvoerder Energie in de Tweede Kamer. Hij houdt zich bezig met de gaswinning, maar ook met de transitie naar Duurzame Energie.

Harry van der Molen
Harry van der Molen

Harry van der Molen (CDA – nr. 8)

Harry van der Molen is geen onbekende van het Ruimtelijk Verkiezingsdebat. Tijdens de eerste editie in 2010 debatteerde hij ook al, toen als voorzitter van de jongerenpartij CDJA. Harry van der Molen is de afgelopen tien jaar actief geweest als gemeenteraadslid en wethouder in de gemeente Leeuwarden, waar hij zich vooral inzette voor dorpen en wijken. Volgens het CDA zijn deze het kloppend hart van onze samenleving.

Liesbeth van Tongeren
Liesbeth van Tongeren

Liesbeth van Tongeren (GroenLinks – nr. 6)

Liesbeth van Tongeren is voormalig directrice van Greenpeace en momenteel is zij vicefractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer. Sinds 2010 is zij woordvoerster Energie, Infrastructuur & Milieu en Veiligheid & Justitie in de Tweede Kamer.

Sandra Beckerman
Sandra Beckerman

Sandra Beckerman (SP – nr. 6)

Sandra Beckerman is voorzitter SP in Groningen. Na haar studie archeologie en promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen. SP-regiovertegenwoordiger Aldo Schelvis is trots op de hoge plek van Beckerman: “Sandra is als geen ander in staat om de strijd aan te gaan voor onze alternatieven en onze idealen. Ze weet al jaren met lef en humor overwinningen te boeken voor gewone mensen. Groningen mag trots zijn om straks zo’n volksvertegenwoordiger in Den Haag te hebben.”

Stientje van Veldhoven
Stientje van Veldhoven

Stientje van Veldhoven (D66 – nr. 2)

Stientje van Veldhoven zit namens D66 sinds 2010 in de Tweede Kamer, waar ze zich vooral bezig houdt met klimaat en energie, milieu, landbouw en ontwikkelingssamenwerking. Stientje van Veldhoven wil Nederland vooruit helpen door te zorgen voor meer bescherming van onze natuur en meer hergebruik van grondstoffen.

William Moorlag
William Moorlag

William Moorlag (PvdA – nr. 9)

Als oud gedeputeerde in de provincie Groningen is ook William Moorlag geen onbekende. Na de laatste Statenverkiezingen stapte hij uit de politiek, maar hij heeft besloten zich toch weer verkiesbaar te stellen. Naar eigen zeggen wil hij zich gaan inzetten voor het Noorden. 'Ik vind dat ik een bijdrage moet leveren aan het onrecht, dat Groningers wordt aangedaan. Niet alleen wat betreft de gaswinning, maar ook gelet op de veranderingen in de zorg.' Naast politicus is William Moorlag twintig jaar werkzaam geweest als vakbondsbestuurder bij FNV en is hij momenteel werkzaam als directeur bij Alescon in Drenthe.
Laatst gewijzigd:19 juli 2018 14:21