Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons FEB Research / FEB FEB Research News News / FEB

Michiel uit het Broek wint Willem R. van Zwet prijs voor beste proefschrift

01 april 2021
Uit het Broek VVSOR
Uit het Broek VVSOR

Michiel uit het Broek ontving op 18 maart 2021 de Willem R. van Zwet prijs voor beste scriptie van de VVSOR (de Nederlandse Vereniging voor Statistiek en Operationeel Onderzoek).

De W.R. van Zwet Award is een prijs die wordt uitgereikt aan een excellente Ph.D. in statistiek of operationeel onderzoek. Uit het Broek heeft de prijs gewonnen voor zijn proefschrift "Condition-based production and maintenance decision". Hij werd begeleid door Prof. R.H. Teunter, dr. B. de Jonge en dr. J. Veldman.

Uit het Broek: “De jury was enthousiast over de opvatting dat conditie-informatie (bijvoorbeeld verkregen door het meten van geluid, trillingen en temperatuur) niet alleen waardevol is om de onderhoudsplanning te verbeteren, maar ook kan worden gebruikt om productiebeslissingen te verbeteren. Het belangrijkste punt van mijn proefschrift is dat veel machines, zoals windturbines, sneller verslijten als ze sneller produceren, en dus kan het degradatiegedrag van machines worden gecontroleerd door hun productiesnelheid aan te passen. ”

Vorig jaar ontving Uit het Broek voor dit proefschrift ook de PhD WCM Research Award 2020.

Laatst gewijzigd:01 februari 2023 16:20
View this page in: English

Meer nieuws

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...

  • 09 april 2024

    New issue FEB Research Newsletter

    We are proud to present the spring 2024 edition of the FEB Research Newsletter.

  • 08 april 2024

    Nieuwe essayreeks: Duurzaamheidsverslaggeving na de CSRD

    De eerste editie is uit van de gratis essayreeks van UGBS over duurzaamheidsverslaggeving sinds de CSRD. Met tips voor ondernemers. Abonneer om op de hoogte te blijven van nieuwe edities.