Skip to ContentSkip to Navigation
About us FEB Research / FEB FEB Research News News / FEB

Gratama subsidie voor Richard Jong-A-Pin

01 juli 2021
Richard Jong-A-Pin
Richard Jong-A-Pin

Universitair hoofddocent Richard Jong-A-Pin heeft een subsidie ontvangen van de Gratama Stichting van 15.000 euro. Hij ontvangt de subsidie voor zijn project "Sociale winst van de Dorpsondersteuner".

Jong-A-Pin leg uit: “Het doel van dit project is om een Learning Community te starten waarin studenten de kans krijgen om onderzoek te doen naar de sociale winst die (al dan niet) gecreëerd wordt door dorpsondersteuners in de provincie Groningen.

De dorpsondersteuner is een persoon die zich inzet voor het dorp om de leefbaarheid in het dorp te optimaliseren. De dorpsondersteuner houdt zich veelal bezig met de organisatie van informele zorg en verbindt de vraag naar informele zorg met vrijwilligers die informele zorg aanbieden. Daarnaast staat de dorpsondersteuner dorpsbewoners bij in het sociale en medische domein en/of zet zich op andere manieren in ten gunste van de leefbaarheid.

De Learning community heeft enerzijds een educatief doel. Studenten kunnen kennis maken met een onderwerp dat niet of nauwelijks in het standaard curriculum wordt aangeboden. Daarnaast krijgen ze de kans om te ontdekken hoe het is om te werken in het publieke domein (een belangrijk deel van de arbeidsmarkt voor Economen).

De Learning Community heeft anderzijds een toegepast wetenschappelijk (en maatschappelijk) doel. Zodra de studenten opgeleid zijn worden ze ingezet als onderzoeksassistenten om de sociale winst van de Dorpsondersteuner in kaart te brengen. Hierdoor wordt beter inzicht verkregen in de maatschappelijke waarde van dit burgerinitiatief.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Richard.

Laatst gewijzigd:01 februari 2023 16:20

Meer nieuws

 • 27 mei 2024

  Vier eredoctoraten uitgereikt door de RUG

  De RUG heeft op vrijdag 24 mei vier eredoctoraten uitgereikt aan dr. Kate Crawford, dr. Tedros Ghebreyesus, ir. Gerrit Hiemstra en prof. dr. Mariana Mazzucato. De uitreiking vond plaats in de aula van het Academiegebouw en was onderdeel van de...

 • 08 mei 2024

  Juliette de Wit, Femke Cnossen and Maite Laméris receive YAG grant

  Juliette de Wit, Femke Cnossen and Maite Laméris have received a YAG Grant of € 6,000 for an interdisciplinary project on the long-lasting socio-economic consequences of the ‘Arbeitseinsatz’ in the Netherlands. The grant enables them to explore...

 • 02 mei 2024

  Johan Remkes te gast in podcast Leiderschap in Onzekere Tijden Live

  Oud-minister en oud-informateur Johan Remkes is op 15 mei te gast in de Podcast Leiderschap In Onzekere Tijden. In de liveopname van de podcastaflevering gaat hij met FEB-hoogleraren Janka Stoker en Harry Garretsen in gesprek over de huidige...